Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular - Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Soru Ve Cevaplar

  1. #1
    Özel Üye
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular - Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Soru Ve Cevaplar

    Sponsorlu Bağlantı

    Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular - Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Soru Ve Cevaplar

    Hareket Ve Kuvvet Test Soruları
    Hareket ve Kuvvet soru cevap


    1)I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur
    II.Kuvvet birimi Newton’dur
    III. Kuvvet vektörel büyüklüktür.
    IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür.

    Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
    A) I , IV B) I , II, IV C) I , III , IV D) I , II , III , IV

    2-)Yüzeyle arasında 18 N sürtünme kuvveti olan duran bir cismi aşağıdaki kuvvetlerden hangisiyle hareket ettirebiliriz?

    A) 6 B) 9 C) 12 D) 20



    3-)I. Atom çekirdeği pozitif yüklüdür
    II. Elektron yüksüz taneciktir
    III.Nötron negatif yüklüdür
    IV.Proton pozitif yüklüdür

    Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
    A) Yalnız I B) I,II C) I,IV D) II,IV

    4-)Bir öğrenci ,tebeşir tozu, demir tozu, tuz karışımını birbirinden ayırmak için aşağıdaki yöntemleri uyguluyor .

    I. Suda çözme
    II. Mıknatıs kullanma
    III. Süzme
    IV. Kristallendirme

    Öğrenci bu yöntemleri hangi sıra ile uygulamalıdır ?
    A) II,I,III,IV B) III,I,II,IV C) IV,III,I,II D) I,IV,II,III

    5-) Basit makinelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Bazılarında kuvvetten bazılarında yoldan kazanç sağlanır.
    B)Enerji ve işten kazanç sağlar
    C) Kuvvetten kazanç olursa yoldan kayıp olur
    D)Yoldan kazanç olursa kuvvetten kayıp olur

    6-) 60Watt’lıkbir elektrikli alet 5 dakikada kaç Joule enerji harcar?
    A) 18000 B) 15000 C) 3000 D) 120

    7-) Bir su cenderesinde kuvvet kazancı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

    A) Kullanılan sıvının cinsine
    B) Piston yüzeylerinin oranına
    C) İçindeki sıvının miktarına
    D) Sıvının yoğunluğuna


    8-) Madde Kütle(gr) Hacim(cm3)

    X 350 150

    Y 300 60

    Z 500 100

    Yukarıda X,Y ve Z maddelerine ait değerler verilmiştir.
    Bu maddelerden hangileri aynı madde olabilir?
    A) X ve Y B) X ve Z C) Y ve Z D) X, Y ve Z

    9-)Bir öğrenci suyun içine bir yumurta bıraktığında yumurta suyun içine batıyor. Yumurtanın suda yüzmesi için öğrenci aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

    A) Kaba su ilave etmeli
    B)Suyu soğutmalı
    C) Su buharlaştırılmalı
    D) Suyun içinde bol miktarda tuz çözmeli



    10-)Aşağıdaki canlılardan hangileri enerji piramidinin en alt ve en üst basamağında bulunur?

    A) Papatya – Aslan
    B) Arpa – Akbaba
    C) Salyangoz – Meşe
    D) Arpa - At


    Cevaplar

    1-D ,2- D , 3-C ,4- A , 5-B , 6-A, 7-B , 8-C , 9- D , 10- B

  2. #2
    Misafir
    Guest

    18yas Cevap: Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular - Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Soru Ve Cevaplar

    ruspu çocukları hep başka yerlerden bakıyonuz........................................ ******lar *****lar adam olun lan

+ Cevap Ver
  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular - Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Soru Ve Cevaplar

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 9 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 3,56 puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular
    By MaqiwoL in forum Fizik & Kimya
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.01.13, 19:09
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13.03.12, 20:55
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.02.11, 21:15
  4. Hareket ve Kuvvet Nedir? Hareket ve Kuvvet Hakkında Bilgi
    By Sword_of_HeLL in forum Fizik & Kimya
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 09.11.10, 22:28
  5. Hareket ve Kuvvet Nedir? Hareket ve Kuvvet Tanımlar
    By MaqiwoL in forum Fizik & Kimya
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 19.04.09, 00:48

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.