Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: 7.Sınıf Yazım Kuralları Test Çalışması 7.Sınıf Yazım Kuralları Test

  1. #1
    Mavi Admin
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni 7.Sınıf Yazım Kuralları Test Çalışması 7.Sınıf Yazım Kuralları Test

    Sponsorlu Bağlantı

    7.Sınıf Yazım Kuralları Test Çalışması 7.Sınıf Yazım Kuralları Test
    1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Uzaydan Dünya'yı görmek isterdim.
    B) Bu derste Anadolu'nun Güney'ini göreceğiz.
    C) Her yıl nisan ayında Kırşehir'e gider.
    D) Siz Sinekli Bakkal romanını okudunuz mu?

    2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
    yapılmıştır?
    A) Bu yıl sınava dershanede hazırlandık.
    B) Benden aldığı kitabı henüz bitirememiş.
    C) Balıkçılar hiçbir ses duymamışlar.
    D) Sende bizimle oynamak ister misin?

    3.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı yapılmıştır?
    A) Şu an aklından neler geçiyor?
    B) Az önceki kişiyi sen de fark ettin mi?
    C) Her gün seni görmekden sıkıldım.
    D) Yapraklar sararmaya başladı.

    4. Aşağıdakilerin hangisinde "mi"nin yazımıyla
    ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Bu akşam mı geleceksiniz?
    B) Yaz gelince gözü kimseyi gör müyormuş.
    C) Seni hiç mi hiç sevemedim.
    D) Karşıdaki dumanı görüyor musun?

    5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemelerin
    yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Köyümün suyundan kana kana içtim.
    B) Herkesle senli benli konuşmamalısın.
    C) Çocukcağız yağmurda tirtir titriyordu.
    D) Olur olmaz işler yüzünden geç kaldı.

    6. Aşağıdakilerin hangisinde sayıların yazımıyla
    ilgili bir yazım yanlışı yapılmamıştır?
    A) 3'ncü sorunun cevabını bulamadım.
    B) Bu soru 1995'de çıkmıştı.
    C) Sınava üçyüz elli kişi gelmemiş.
    D) Öğrencilerin %45'i sınavda başarılı oldu.

    7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de nin yazımıyla ilgili" bir yanlışlık vardır?
    A) Kardeşi de onunla birlikte geliyor.
    B) Önümüzde koca bir yaz var.
    C) Bu sıcak da evde oturmak daha iyi.
    D) Saçı da gözleri gibi simsiyahtı.

    8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı vardır?
    A) Bu adama daha fazla sabredemeyeceğim.
    B) Onu görünce neler hissediyorsunuz?
    C) Misafirlerimizi bu sabah yolcu ettik.
    D) Bütün dostları tarafından terkedildi.

    9. Aşağıdakilerin hangisinde bileşik sözcüklerin
    yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmamıştır?
    A) Arabasını çok iyi parketti.
    B) Söylediğim her şeyi kabul etti.
    C) Dedesinin sesini kayıt etti.
    D) Dayım seni çok merakediyor.

    10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eklerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Elif'ten bir haber geldimi?
    B) TV'de yeni bir dizi başlıyor.
    C) Bu hafta sonu Ardahan'a gideceğiz.
    D) Mahmut Usta'yı nerede bulabiliriz?

    11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de" nin
    yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Kralda dilencide aynı iştahla acıkır.
    B) Biraz da kendin için yaşamalısın.
    C) İğneyi çalan deveyi de çalar.
    D) Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.

    12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "mi"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Kanatlanıp uçamadığı yer mi var?
    B) O kadar insan içinden beni mi buldun?
    C) Yârim İstanbul'u meskenmi tuttun?
    D) Sen de mi beni bırakıp gideceksin?

    13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
    vardır?
    A) Suç ve Ceza romanı bitecek gibi değil.
    B) Ben Pazartesi günleri çalışmıyorum.
    C) Güneydoğu Anadolu'da yağış varmış.
    D) Fatma teyzem henüz gelemedi.

    14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
    vardır?
    A) Benimle hiç konuşmadıki!
    B) Baktım ki bize doğru koşuyor.
    C) Evi biliyor musun ki gidelim?
    D) Üşüyorum, çünkü çok hastayım.


    15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı yapılmıştır?
    A) Bu mahalleye geleli onbeş gün oldu.
    B) 1999'daki depremi hâlâ unutamıyoruz.
    C) Bana olan borcun üç yüz elli milyondur.
    D) Büyük babam 1985'te vefat etmiş.






    16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken "de" ayrı yazılmıştır?
    A) Dünyada tasasız baş, bostan korkuluğunda
    bulunur.
    B) Bir işi bitirdiğinde tekrar bir işe başla ve yorul.
    C) Dünya da taklit edilemeyen tek şey cesarettir.
    D) Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol açacağız.

    17. 1. Emrah derki düştüm dile
    2. Bülbül figan eder güle
    3. Güzel sevmek bir sarp kale
    4. Ya alınır ya alınmaz
    Yukarıdaki dizelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı yapılmıştır?
    A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.

    18. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin
    kullanımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Edirne'ye geleli daha dört gün oldu.
    B) Çanakkale boğazından geçmek isterdim.
    C) Maraş dondurmasının tadı bir başkadır.
    D) Hatay, Türkiye'nin güneyinde yer alır.

    19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı vardır?
    A) Hem araba hemde ev aldılar.
    B) Bizimkinin gözleri doldu herhalde.
    C) Mademki seviyorsun, söylemen gerekir.
    D) Çocuğun sende olduğunu biliyorum.

    20. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı
    vardır?
    A) Çayınıza üç şeker yeter mi?
    B) Sıkıntıların bir nedeni de bu değilmi?
    C) Gezmeye, eğlenmeye vakit mi var?
    D) Bu aşı insanlara uygulanabilir miydi?

    21. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı
    vardır?
    A) Bu işte başkalarını taklit etmiyeceksin.
    B) Bir haftadır eve de işe de uğramıyor.
    C) Karşı komşumuza el sallıyorum.
    D) Sana olan sevgimi anlayamadın bir türlü.

    22. Aşağıdakilerin hangisinde, ayrı yazılması
    gereken sözcük bitişik yazılmıştır?
    A) Kırmızı bir gülün yerini hiçbir şey tutmaz.
    B) Birkaç yıl sonra mutlulukları sona erdi.
    C) Burada yeşilin bin bir tonunu görebilirsin.
    D) Oturma odası için güzel birtakım beğendik.
    23. Aşağıdakilerin hangisinde "-da/-de"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Ne günlük kaygılar ne de yanılgılar onu üzer.
    B) Tepedeki kuş yuvaları da ilgimizi çekti.
    C) Bu akşam sen de bir gariplik var.
    D) Her evde küçük bir kitaplık bulunmalı.
    24. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı
    vardır?
    A) Bin bilsen de bir bilene danış.
    B) Dost kara günde belli olur.
    C) Ak koyunun kara kuzusuda olur.
    D) Kimsenin ahı yerde kalmaz.

    25. I. Unuttuk sevmeyi sevilmeyi
    II. Bir çabaki bitip tükenmek bilmez
    III. Evrende kardeşçe yaşamak lâzım
    IV. Neden korkuyoruz birbirimizden
    Numaralanmış dizelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı vardır?
    A) I. B) II. C) III. D) IV.

    26. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
    yanlışı yoktur?
    A) Genellikle Cuma günleri dedemle gezerdik.
    B) Mart'ta benim sınavlarım, Nisan'da onunkiler
    başlıyor.
    C) Babam 30 Ekim 1998'de emekli oldu.
    D) İlkbahar ve Yaz aylarında yazlıkta kalırız.

    27. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin
    yazımı yanlıştır?
    A) Her durumda soğukkanlılığını koruyor.
    B) Gökdelenler bütün manzarayı kapatmıştı.
    C) Bu yaşta ailesi tarafından terkedildi.
    D) Hiç konuşmadan bakakaldım ardından.

    28. 1. Sessizce çekirdek çatlasada meraktan
    2. Taze dal ayrılmak istermi hiç yapraktan
    3. N'olur gökyüzünde gezmelere boşverin
    4. Adımlarınız eksik olmasın topraktan
    Numaralanmış dizelerin hangisinde yazım
    yanlışı yoktur?
    A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.

    29. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
    yapılmamıştır?
    A) Bu sokakta yüz elli aile yaşıyor.
    B) Kendini kurtarmak için binbir yalan söyledi.
    C) Bu fikir yüzdeyüz ondan çıkmıştır.
    D) Üçbeş kuruş kazancıyla bize bakıyor.

    30. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) İçindeki sıkıntıları dışa yansıtıyor.
    B) Bu işten yeni ayrılmıştım ki siz aradınız.
    C) Kutunun içindeki anlaşılmaz sesler çıkarıyor.
    D) Geldiğimi biliyorki beni arıyor.




    Cevap Anahtarı
    1. d
    2. c
    3. b
    4. c
    5. d
    6. c
    7. d
    8. a
    9. a
    10. a
    11. c
    12. b
    13. a
    14. a
    15. c
    16. a
    17. b
    18. a
    19. b
    20. a
    21. d
    22. c
    23. c
    24. b
    25. c
    26. c
    27. b
    28. a
    29. d
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!



  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    7.Sınıf Yazım Kuralları Test Çalışması 7.Sınıf Yazım Kuralları Test

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 4 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 2,75 puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Türkçe Yazım Kuralları İle İlgili ÖSS Test Soruları
    By LaDyRoSe in forum Edebiyat & Türkçe
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.01.12, 21:55
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.01.12, 17:06
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.01.12, 15:55
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.12.11, 21:25
  5. Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 24.05.10, 14:33

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.