Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri Ve Test Soruları

  1. #1
    Mavi Admin
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri Ve Test Soruları

    Sponsorlu Bağlantı

    8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri Ve Test Soruları 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri Test Cevapları
    1. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yüklemine göre farklıdır?
    A) Çal, bağlamacı, çal eski türküleri.
    B) Dirilt, nağmelerini ataların.
    C) Dertli, Emrah, Ruhsati dile gelsinler.
    D) Duyur sesini eski ustaların.
    E) Bağlaman, şenliğidir meclislerin.


    2. Aşağıdaki dizelerden hangisinde hem isim, hem fiil cümlesi vardır?
    A) Susmam seni ürkütmesin, çağlayanlar var içimde.
    B) Durma, bana türkü söyle Anadolu'dan.
    C) Buralarda gezerdi o, şurada dinlenirdi.
    D) Kalbim niçin bu kadar yabancı, sen niçin yoksun?
    E) Hadi tut elimden, bitsin yalnızlığım.

    3. Aşağıdakilerden hangisinde bir isim, ek eylem alarak yüklem olmuştur?
    A) Çocuğun karnı iki gündür açtı.
    B) Bana bütün dertlerini açtı.
    C) Sonra da hemen yanımdan kaçtı.
    D) Bilmiyorum neleri amaçladı.
    E) Oysa her şeyi iyice kavramıştı.

    4. Aşağıdaki tümcelerin hangisi devrik,olumsuz, ad tümcesidir?
    A) Aradığım hiçbir şey yoktu bu markette.
    B) Bir türlü okumayı öğrenememişti.
    C) Tatlı bir gülümseme vardı yüzünde.
    D) Bu yıl bu dağların karı erimez.
    E) İki dakika şurada bekleyemedin.

    5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi bîr çekimli fiil değildir?
    A) Derken otomobil çıkıyor yoldan.
    B
    ) O, dar gelirli bir memur çocuğuydu.
    C) Pencerelerden martıları selamlıyor çocuklar.
    D) Artık kavga görülmeyecek o yerlerde.
    E) Dağ başında yapayalnız yaşıyor.

    6. Aşağıdaki dizelerden hangisi bir isim cümlesi değildir?
    A) Kars'ım Ankara'yım, Van'ım, Bolu'yum
    B) Boğazlardan aşan fetih yoluyum.
    C) Muradına ermiş Anadolu'yum.
    D) Yıldız,"Yıldızınım." diye göz kırpar.
    E) Al, yeşil sulardır, akar gördüğüm.

    7. Aşağıdaki cümlelerden hangisi isim cümlesidir?
    A) Kendisi bir iş arıyor, ama hangi işi, neden aradığını bilmiyor.
    B) Son görüşmemizde, seni pek dalgın gördüm.
    C) Medeni olmayan bir insanın cesareti kaba bir cesarettir.
    D) Çocukluğumda okuduğum bir kitabı dün yeniden okudum.
    E) Tren, sıkıntılı bir yolculuktan sonra sabaha karşı İzmir'e vardı.

    8. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yüklemine göre farklıdır?
    A) Büyükler, çocuklara davranışlarıyla örnek olmalıdır.
    B) Büyükler hareketlerine dikkat etmek zorundadır.
    C) Her insan çevresinden ilgi bekler.
    D) Çevresi, çocuğun davranışlarını etkiler.
    E) Büyükler,gereksiz yere küçüklere kızarlar.

    9. Aşağıdaki cümlelerden hangisi kurallı bir fiil cümlesidir?
    A) Unutulmuş birer birer eski dostlar.
    B) Bu bendeki, çölün suya çağrısı.
    C) Anılar birer birer gözümde canlandı.
    D) Sakın çıkma patika yollara.
    E) Manda yuva yapmış söğüt dalına.

    10. Aşağıdaki cümlelerin hangisi öğelerin dizilişi yönüyle diğer dördünden farklıdır?
    A) Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın.
    B) Süleyman Bey'in kızı çok çalışkanmış.
    C) Dün hava çok yağışlı idi.
    D) Gün doğar, zümrüt tepelerin ardından.
    E) Gelenlerden haberim yok değildi.

    1-E 2-A 3-A 4-A 5-B 6-D 7-C 8-B 9-C 10-D
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!

  2. #2
    Mavi Admin

    Yeni Cevap: 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri Ve Test Soruları

    1. Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumludur?
    A) Böyle boş gezmek iyi değil.
    B) Onun bu yaptıklarını anlamak mümkün değil.
    C) Hareketleriyle bize ümit vermiyor değil.
    D) Hâlâ bu İşi anlamış değil.
    E) Onun davranışları çok samimi değil.

    2. Aşağıdaki cümlelerden hangisi anlamca olumludur?
    A) Ne ders çalışıyor, ne ödevini yapıyor?
    B) Bu tehditlerden korkacak değilim.
    C) İstanbul'un bazı semtleri hâlâ susuz.
    D) Ben sizi hiç düşünmez iniyim?
    E) Parasız kaldık diye toprak mı satılır?

    3. Aşağıdaki cümlelerin hangisi şart cümlesidir?
    A) O kitabı ararsan kütüphanede bulabilirsin.
    B) Çalışan insan bir gün karşılığını görür.
    C) Böyle olacağını daha önceden söylemeliydin.
    D) Yarışmayı kazanacağını önceden biliyordu.
    E) İşe gelmiyor ki görelim.

    4. Aşağıdaki cümlelerden hangisi, anlamca diğerlerinden farklıdır?
    A) Yalnızım diye hayıflanmayasın.
    B) Görmeyeyim gözyaşını annemin.
    C) Her gece rüyama giren sen değilsin artık.
    D) Gençlik, gözünün yaşma bakmadan geçer.
    E) Varsın can yoldaşım olmasın

    5. Aşağıdaki cümlelerden hangisi şekilce olumsuz olduğu halde anlamca olumludur?
    A) Vefasızlığımı o henüz anlamış değil.
    B) Bu sözler, yarama merhem olacak değil.
    C) Ne dünkü, ne de bu günkü konuyu kavramış değilim.
    D) Senin aradığın adam ben değilim.
    E) Göklerde uçmayı istemiyor değilim.

    6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde şart anlamı vardır?
    A) Şu kitabı okusam ...
    B) Biraz güneşte kararsam ...
    C) Ah, oraya bir varsam ...
    D) Seni okulda bulursam ..
    E) Bunu öğretmenime sorsam ...

    7. Aşağıdakilerden hangisi bir şart cümlesidir?
    A) Robinson, ne İmreniyorum sana busen.
    B) Bana da göstersen adana giden yolu.
    C) Adan hala batmadıysa beni de götürsen.
    D) İsterim tercümanım olasın, tan itası n beni balıklara.
    E) Vahşi hayvanlara: "Bizdendir" diyesin benim için.

    8. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yüklemine göre diğerlerinden farklıdır?
    A) Taştın yine deli gönül.
    B) Suyum alçaktan çekerim.
    C) Dönüp yükseğe dökerim
    D) Görün ben neler çekerim.
    E) Derdim vardır dağlar boyu.

    9. Aşağıdaki mısraların hangisinde, yüklem tür yönüyle farklıdır?
    A) Sefil baykuş, ne gezersin bu yerde?
    B) Yok mudur vatanın, illerin hani?
    C) Küsmüş müsün,selamımı almadın?
    D) Azat eyleseler uçamaz mısın?
    E) Ecel tuzağını açamaz mısın?

    10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi fiil değildir?
    A) Affan Dede'ye para saydım.
    B) Sattı bana çocukluğumu.
    C) Uçurtmam bulutlardan yüce.
    D) Ne güzel dönüyor çemberim.
    E) Hiç bitmese horoz şekerim

    YANITLAR : 1-C 2-D 3-A 4-D 5-E 6-D 7-C 8-E 9-B 10-C
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!

+ Cevap Ver
  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri 8.Sınıf Türkçe Cümle Çeşitleri Ve Test Soruları

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 1,00 puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.01.12, 16:25
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.01.12, 23:12
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.01.11, 22:27
  4. 6.Sınıf Türkçe Paragraf Konusu Test Soruları
    By Sword_of_HeLL in forum İlköğretim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.01.11, 21:32
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.01.11, 22:03

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.