Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: 6.Sınıf Fen Ve Teknoloji Test Soruları Fen Ve Teknoloji Problemleri Fen Ve Teknoloji

  1. #1
    Mavi Admin
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni 6.Sınıf Fen Ve Teknoloji Test Soruları Fen Ve Teknoloji Problemleri Fen Ve Teknoloji

    Sponsorlu Bağlantı

    6.Sınıf Fen Ve Teknoloji Test Soruları Fen Ve Teknoloji Problemleri Fen Ve Teknoloji Cevapları 6.Sınıf Fen Teknoloji Test Soruları Ve Cevapları
    1. Biberde bulunup hayvan hücresinde bulunmayan organel hangisidir ?
    a) Sentrozom b)Kloroplast c) Ribozom d) Mitokondri

    2. Aşağıdaki organel ve görevlerinden hangisi yanlıştır ?
    a) Ribozom –Protein sentezi
    b) Mitokondri-Enerji üretimi
    c) Lizozom- Besin üretimi
    d) Endoplazmik retikulum-Madde iletimi

    3. Bitkinin boyunun uzaması, kalınlaşmasını sağlayan doku hangisidir ?
    a) Sürgen doku b)Salgı doku c)İletim Doku d) Koruyucu doku

    4. Aşağıdaki bitkilerden hangisinde destek doku yoktur ?
    a) Armut b) Kiraz c) Çimen d) Erik
    5. Aşağıdaki bitkilerden hangisinin kökü yanlış verilmiştir ?

    a) Buğday-Saçak kök b) Mısır-Kazık kök
    c) Havuç-Depo kök d) Sağan-Saçak kök

    6. Tohum çimlenmesinde aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir ?
    a) Su b) Sıcaklık c) Işık d) Karbondioksit

    7. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkilerin ortak özelliğidir ?
    a) Döl almaşı gösterme b) Damarsız olama
    c) Tohumsuz olma d) Spor oluşturma

    8. Kemiğin hangi kısmında kan hücreleri üretilir ?
    a) Kırmızı kemik iliğinde b) Kemiz zarında
    c) Sarı kemik iliğinde d) Süngerimsi dokuda

    9. Aşağıdaki kaslardan hangisi yapı ve görevleri bakımından diğerlerinden farklıdır ?
    a) Mide kası b) Bağırsak kası c) Böbrek kası d) Bacak kası

    10. Safra kesesi bulunmayan bir insan hangi besinin sindiriminde zorlanır ?
    a) Yağ b) Protein c) Vitamin d) Su

    11. 0 Rh. (-) kan grubuna sahip birisi aşağıda verilenlerin hangisinden kan alabilir?
    a) AB Rh.(-) b) A Rh.(-) c) B Rh.(-) d) 0 Rh.(-)
    12. Canlılarda üreme hücrelerine ne ad verilir ?
    a) Embriyo b) Zigot c) Gamet d) Yumurta

    13. Beyinciği zedelenen birinde aşağıdakilerden hangisinin kaybı söz konusudur ?
    a) Vücut dengesini sağlama b) Bilgileri depo etme
    c) Refleksleri kontrol etme d) Sindirim

    14. Aşağıdakilerden hangisi şartlı reflekstir ?
    a) Diz kapağına vurulduğunda ayağın hareketi
    b) Çocuğun yanan sobadan kendini sakınması
    c) şıkla karşılaşan göz bebeğinin küçülmesi
    d) Öksürme

    15. Mikroplu bir hastalığa yakalandığımızda kandaki akyuvar sayımız artar. Aşağıdaki durumlardan hangisi
    bu açıklamaya uyar ?
    a) Şeker hastalığı b) Kolun kırılması c) Bademciğin şişmesi d) Tansiyonun yükselmesi


    CEVAP ANAHTARI
    1-a, 2-c, 3-a, 4-c, 5-b, 6-c, 7-c, 8-a, 9-d, 10-a, 11-d, 12-c, 13-a, 14-b, 15-c
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!



  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    6.Sınıf Fen Ve Teknoloji Test Soruları Fen Ve Teknoloji Problemleri Fen Ve Teknoloji


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 29.01.14, 21:23
  2. Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 08.02.11, 19:44
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.02.11, 20:45
  4. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 15.01.11, 22:12
  5. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 12.01.11, 20:16

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.