Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
Sayfa 1/3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Soruları

  1. #1
    Mavi Admin
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Soruları

    Sponsorlu Bağlantı

    8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Soruları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Testleri
    1.Aşağıdakilerden hangileri arasında kovalent bağ bulunur?
    A )F2O3 B) F2 C)NaCl D) K2S

    2.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Her yanma ekzotermik reaksiyondur B)Karbondioksit gazı yangın söndürür
    C)Yanma maddenin oksijenle birleşmesidir D)Ekzotermik reaksiyonların tümü yanmadır

    3.Aşağıda verilen bilgilerden hangisi kovalent bağa aittir?

    A) Elektronların ortaklaşa kullanılması sonucu oluşur.

    B)NaCl ( Sodyum Klorür) bileşiğinde kovalent bağ vardır.

    C)Atomlar arasında elektriksel çekim kuvveti vardır.

    D)Metal ve ametal arasında oluşur.

    4.Bir tüpe X çözeltisi, bir tüpe Y çözeltisi konulur. Kırmızı turnusol kağıdı X çözeltisine batırıldığında herhangi bir değişiklik olmaz, Y çözeltisine batırıldığında mavi rengi alır. Buna göre X ve Y maddesi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    X Y
    ___________ _____________

    A) NaOH HCl

    B) HSO NaOH

    C) HSO HCl

    D) NH HSO

    5. 4Zn + HNO3 + 9HCl 4ZnCl2 + X + 3H2O Eşitlenmiş denklemde X ile
    gösterilen bileşiğin yapısında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
    a) Cl b) O c) H d) N

    6. I. Sütün ekşimesi- Kimyasal olaydır.
    II. Hamurun mayalanması- Fiziksel olaydır.
    III. Suyun donması- Fiziksel olaydır.
    IV.Şekerin yanması- Kimyasal olaydır.
    Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?
    a) I-II-III b) I-III-IV c) I-II d) II-IV

    7.Suyun ayrışması (analizi) tepkimesinde tüplerde hangi gazın hacmi 2 hacimdir.
    a)oksijen b) hidrojen c) su buharı d) hiç biri


    8.C+02------------C O2 tepkimesinde 24 gram C ile 32 gram oksijenin tepkimesi 56 gramdır. 12 gram C ile kaç gram oksijen reaksiyon yapar ?
    a) 16 b) 12 c) 24 d) 32


    9. Hücrede yaşamsal olaylar için gerekli olan enerji nerede sağlanır?
    a. RNA b. DNA c. A.T.P d. Çekirdekte


    10. Kimyasal tepkimelerden sadece değişen aşağıdakilerden hangisidir?
    a. Proton ve nötronlar b. Nötron ve elektron
    c. Proton ve elektronlar d. Elektronlar


    11. 12T, 17Z ve 8X atomları arasında oluşan TX, TZ2 ve Z2X moleküllerinin içerdiği bağ türleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?

    TX Z2X TZ2
    A) İyonik İyonik Kovalent
    B) İyonik Kovalent İyonik
    C) Kovalent İyonik Kovalent
    D) Kovalent Kovalent İyonik


    12. 2X+3/2O2 X2O3 tepkimesi için;
    I. Isı alan bir tepkimedir
    II. Yanma tepkimesidir
    III. Sentez tepkimesidir
    IV. Analiz tepkimesidir.
    yargılarından hangisi doğrudur?
    A)I ve IV B)III ve IV C)II veIII D)I,II ve III


    13) 19K atomu ile 17Cl atomu arasında oluşan bileşik ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
    I- Formülü KCl’ dir.
    II- İyonik bağlıdır.
    III- Kovalent bağlıdır.
    A) I B) II C) I-II D) I-III

    14) pH değeri Asit olan bir çözeltinin özellikleri ile ilgili olarak verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Mavi turnusol kağıdını kırmızıya boyar.
    B) H+ iyonu sayısı,OH- iyonundan fazladır
    C) Asidik özellik gösterir.
    D) Kırmızı turnusol kağıdını maviye boyar.

    15) Un,kıyma,tuz,yumurta,yağ kullanılarak börek yapılıyor.Bu olay bir kimyasal reaksiyon olarak düşünülürse,börek ne olarak adlandırılabilir?

    A) Reaksiyona giren madde B) Ürün C) Reaksiyon türü D) Katalizör

    16) Bir çözeltinin asit ya da baz olduğunu belirtmek için aşağıda verilenlerden hangileri ayırt edici özellik olarak kullanılamaz?
    I. Çözeltiye demir metali atmak
    II. Elektrik akımını iletip iletmediğini kontrol etmek
    III. Turnusol kağıdı etkisine bakmak
    A) Yalnız II B) I-III C) II-III D) I-II-III

    17)Asit- baz tepkimesinde bazın tükenip asidin arttığı
    1. Turnusol kağıdını kırmızıya boyamasından.
    11. Elektrik akımını iletmesinden
    111.Mg metali ile tepkimeye girmesinden
    hangileriyle anlaşılabilir?
    a)Yalnız 1 b) Yalnız 11 c)Yalnız 111 d)1 ve 111

    18.Bir sulu çözeltiye asit özelliği kazandıran iyon hangisidir?
    a. OH-
    b.Cl-
    c. H+
    d. Na+


    19) C H OH + 3O -------------- CO2+3H O
    2 5 2 2

    2KCl ---------------- 2K+C2


    Yukarıdaki tepkime denklemleri denktir. Bu denklemi inceleyen bir öğrenci aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşamaz?

    a.X Kovalent bağlı bir bileşiktir.
    b. Y Mölekül yapılı bir elementtir
    c.X İki farklı atom içerir
    d. Y Metaldir .

    20. Kimyasal formülü Al(OH)3 olan bileşiğin bir molekülünde kaç tane oksijen atomu bulunur?
    a) 1
    b) 2
    c) 3
    d) 4
    21.Aşağıda pH değeri verilen maddelerden hangisi asit özelliği gösterir?
    a. pH=7
    b. pH=3
    c. pH=9
    d. pH=13
    22.Eşit hacimde ve eşit kuvvetteki asit ile bazı karıştırırsak çözelti nötr olur. Eşit hacimli böyle bir karışımda pH değerleri toplamı 14 tür.
    Aşağıda pH değerleri verilmiş eşit hacimli sıvılar karıştırıldığında hangi karışım kırmızı turnusolu maviye çevirir?

    a) pH=6 - pH=8
    b) pH=6 - pH=9
    c) pH=5 - pH=8
    d) pH=4 - pH=7

    23.
    5A 6A 7A
    3.Perivot X Y Z

    Yukarıda periyodik tablodan bir kesit verilmiştir. Buna göre;
    I- Z’ nin atom numarası 9’dur.
    II- X kararlı bileşiklerinde (–3) değerliklidir.
    III- X ve Y’nin atomları arasında kovalent bağ oluşur.
    Verilenlere göre yukarıdaki yargılarından hangileri doğrudur?
    a) I b) I-III c) II-III d) I-II-III
    24. 0 X Y 7 Z 14
    I______I________I___________I__________________I__ ____I

    X,Y ve Z maddelerinin pH doğrusu üzerindeki yerleri şekildeki gibidir.
    Buna göre X,Y,Z ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)X ve Y asit, Z bazdır.
    B)asitlik kuvvetleri X>Y>Z dir.
    C)Z, turnusolun rengini kırmızıdan maviye çevirir.
    D)Y,NaCl tuzu olabilir.

    25. Aşağıdakilerden hangisi ekzotermik bir reaksiyondur?
    A.CaCO CaO +CO2
    B.KClO3 KCl+O2
    C.Mg + ZnO MgO + Zn
    D.C + O2 CO 2


    CEVAP ANAHTARI ( 1 / 25 )
    1 B 11 B 21 B
    2 D 12 C 22 B
    3 A 13 C 23 C
    4 B 14 D 24 D
    5 B 15 B 25 D
    6 B 16 A 26
    7 B 17 D 27
    8 B 18 C 28
    9 C 19 D 29
    10 D 20 C 30
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!



  2. #2
    Mavi Admin

    Yeni Cevap: 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Sor

    26. Aşağıdakilerden hangisi gerçekleşirken ortamdan ısı alır.?

    a) Su donarken b) Su buharlaşırken

    c) Kömür yanarken d) Besinler hücrelerde yanarken

    27. Kimyasal reaksiyonlarda aşağıdakilerden hangisi her zaman korunur?
    A) Kütle B) Hacim C) Molekül Yapısı D) Sıcaklık

    28. Cu + H2SO4 CuSO4 + SO2 + XH2O
    Yukarıdaki tepkime uygun katsayılarla denkleştirildiğinde X ne olur?
    A) 5 B) 4 C) 3 D) 2

    29.Aşağıdakilerden hangisi asit ve bazlarla ilgili ortak bir özellik değildir?

    A)İyon bulundurma
    B)Sulu çözeltilerinin elektrik akımını iletmesi
    C)Turnusol kağıdına etki etme
    D)Fenolftalein çözeltisi döküldüğünde renk değiştirme

    30. Cu + 2AgNO3 2Ag + X reaksiyonuna göre X yerine aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A)CuNO3 B)Cu2NO3 C)Cu(NO3)2 D)CuNO2

    31. X + H2SO4 Na2SO4 + H2O
    Tepkimesindeki X bileşiğinin formülü nedir?
    a) Na2O b)NaOH c)Na2S d)Na(OH)2


    32.Aşağıdakilerden hangisi tuzların ortak özelliklerinden değildir?
    a) Kristal yapılı olma
    b) Hidrojen iyonu bulundurma
    c) Eritildiklerinde elektrik akımını iletme
    d) Asit_ baz tepkimesi sonucu oluşabilme

    33. Aşağıdakilerden hangisi apolar yapılı bir bileşiktir?
    A)H2 B)NO2 C)H2O D)NH3

    34.. Aşağıdaki olayların hangisi ekzotermiktir?
    A) Suyun elektrolizi B)Sirkenin kaynaması
    C) Etil alkolün yoğunlaşması D) Bitkinin çiçek açması

    35.-Bazlar ile ilgili aşağıda verilen özelliklerden hangisi yanlıştır?
    A) Tadları acıdır. B) Zn metaliyle H2 gazı açığa çıkarır.
    C) Ele kayganlık hissi verir. D- Sulu çözeltisi elektrği iletir

    36. Sıvı dolu kabın içine atılan madde bitene kadar gaz çıkışı oluyor.Çıkan gaz yanıcı özelliğe sahip.
    Yukarıdaki bilgilere göre Kabın içindeki sıvının ve kabın içine atılan madde aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    KAPTAKİ SIVI KABA ATILAN MADDE

    A) Baz Metal
    B) Asit Soygaz
    C) Asit Metal
    D) Tuz Ametal

    37. Aşağıdaki bileşiklerden hangisi oluşurken atomlar arasında elektron alış verişi sonucu oluşmuştur?
    A) Ne B) H2O C) MgCl D) O3


    38. Tuzlar için hangisi yanlıştır?

    A) Katı halde elektriği iletmez B) Kristal yapılıdır.
    C) Turnusol kâğıdını maviye çevirir. D) Nötr maddelerdir.

    39. Aşağıdakilerden hangisi gerçekleşirken ortamdan ısı alınır?

    A) su donarken B)su buharlaşırken
    C)kömür yanarken D) besinler hücrede yanarken

    40. Aşağıdaki değişimlerden hangisi fiziksel değişimdir?
    a). Sütten yoğurt elde edilmesi
    b). Yoğurdun ekşimesi
    c). Sütten kaymak elde edilmesi
    d). Suyun elektrolizi



    41.. X+1 iyonu Yn iyonundan 2 elektron aldığında yükleri eşit oluyor
    Buna göre n kaçtır?
    a). -2
    b). -3
    c). -5
    d). +7


    42. CxH8 + y O2 3 CO2 + z H2O

    Tepkimesinde x, y ve z yerine gelecek katsayılar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    X Y Z

    A) 2 5 3
    B) 3 4 5
    C) 3 5 4
    D) 5 3 2

    43.CS2 + 3 O2 CO2 + 2 X

    Yukarıdaki denklemde X yerine ne getirilmelidir?

    A) S2O2 B) SO2 C) SO3 D) 2SO2


    44.Aşağıdaki kimyasal tepkime çeşitlerinden hangisi yanlış verilmiştir?
    A-)Zn+2HCl→ZnCl2+H2 =Yer değiştirme tepkimesi
    B-)HNO3+KOH→KNO3 +H2O =Nötürleşme tepkimesi
    C-)C3H 8+5O2→3CO2+H2O =Yanma tepkimesi
    D-)ZnCO3+ısı→ZnO+CO2 =Ekzotermik tepkimesi

    45. -Kırmızı turnosol kağıdını maviye dönüştürür
    - Seyreltik çözeltilerinin tadı acıdır
    - Sulu çözeltilerde OH iyonu bulundururlar
    Yukarıdakilerden özellikleri taşıyan bileşik hangisidir?
    A-)HCl B-)HNO3 C-)NH3 D-)H2SO4

    46. Aşağıda verilen elementlerden hangileri aralarında iyonik bağ oluşturur?

    A) Hidrojen-Oksijen
    B) Hidrojen-Hidrojen
    C) Alüminyum-Oksijen
    D) Altın-Gümüş





    47. I. Altın
    II. Gümüş
    III. Azot
    IV. İyot

    Yukarıda verilen maddelerden hangileri element molekülü oluşturur?

    A) I ve II
    B) I, II ve III
    C) II, III ve IV
    D) III ve IV

    48.. Bir kimyasal tepkimede hangileri değişmeden kalır ?
    I . Atom sayılar
    II . Kütle
    III .Madde cinsleri

    A)Yalnız I B) I-II C) I-III D) Yalnız II

    49.Aynı veya farklı cins atomlar arasında , elektron ortaklığına dayanan bağa ne ad verilir?
    A)İyonik bağ B)Kovalent bağ C)Epik bağ D)Sıkı bağ


    50. I. Sulu çözeltileri elektrik akımını iletir.
    II. Mavi turnusol kağıdını kırmızıya çevirirler.
    III. Tatları acıdır.
    IV. Metaller ile tepkimeye girerek hidrojen gazı açığa çıkarırlar.
    Yukarıda asit ve bazlarla ilgili bilgilerden kaç tanesi sadece asitlere ait özeliklerdendir?
    A) 4 B) 3 C) 2 D) 1
    CEVAP ANAHTARI ( 26 / 50 )
    26 B 36 C 46 C
    27 A 37 C 47 D
    28 38 C 48 B
    29 D 39 B 49 B
    30 C 40 C 50 C
    31 A 41 B
    32 B 42 C
    33 A 43 B
    34 C 44 D
    35 B 45 C
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!

  3. #3
    Mavi Admin

    Yeni Cevap: 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Sor

    51. Bir kimyasal tepkimede maddelerin aşağıda verilen niceliklerinden hangisi değişebilir?
    A) Toplam kütlesi
    B) Toplam atom sayısı
    C) Toplam molekül sayısı
    D) Toplam elektron sayısı

    52.Aşağıdaki olaylardan hangisi endotermiktir?

    1. suyun donması
    2. mumun erimesi
    3. buzun erimesi

    A)yalnız 1 B)1 ve 2
    C)yalnız 3 D)2 ve 3


    53. X +1 iyonunda nötron sayısı ,elektron sayısına eşittir.Kütle numarası 45 olan X atomunun proton sayısı kaçtır?
    A.46 B.25 C.23 D.18

    54-

    ve iyonları ile ilgili,

    I.Proton sayıları
    II.Kimyasal özellikleri
    III.Elektron sayıları

    nicelik ve özelliklerinden hangileri farklıdır?

    A.Yalnız I
    B.I ve III
    C.II ve III
    D.I,II ve III


    55.Atom numarası 15 olan bir element aşağıda atom numaraları verilen elementlerden hangisiyle iyonik bağ yapar?
    A)11 B)1 C)14 D)16

    56.Bir kimyasal tepkimede atomların hangi özelliği kesinlikle değişmez?
    A)Kütlesi B)Proton sayısı C)Elektron sayısı D)Enerjisi

    57.Aşağıdakilerden hangisi asit ve bazların sulu çözeltilerinin ortak özelliklerinden biri değildir?

    a) Turnusol kâğıdına etki etme b) Elektrik akımını iletme
    c) Ele kayganlık hissi bırakma X d) Yakıcı, zehirli ve tahriş edici olma


    58. H2SO4 + Al(OH)3 Al2(SO4)3 + H2O
    Yukarıdaki kimyasal tepkime denklemi en küçük tamsayılarla denkleştirildiğinde, H2O ‘ un katsayısı kaçtır?

    a) 1 b) 3 c) 5 d) 6 X

    59.Aşağıdakilerden hangisi asitlerin özelliği değildir?

    a)sulu çözeltilerine H+ iyonu vermeleri
    b)Mavi turnusolü kırmızıya dönüştürmeleri
    c)tatlarının ekşi olması
    d)Ele kayganlık hissi verirler.

    60. Aşağıdakilerden hangisi ekzotermik olaydır ?

    a) Suyun buharlaşması b) Yağın erimesi
    c) Alkolün uçması d) Kağıdın yanması

    61. C2H5OH + O2 → CO2 + H2O
    Yukarıdaki denklem C2H5OH bileşiğinin katsayısı 1 alınarak denkleştirildiğinde O2’nin katsayısı kaç olur?
    A)2 B)3 C)3/2 D)5/2

    62)Aşağıdaki tepkimelerden hangisi ekzotermik bir tepkime değildir?
    A)Suyun oluşması
    B)Kömürün yanması
    C)Azot gazının yanması
    D)Sodyum hidroksit ile sülfürik asit çözeltilerinin tepkimesi

    63.Kimyasal reaksiyonlar için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Reaksiyona giren maddelerin kütlesi, ürünlerin kütlesine eşittir.
    B) Reaksiyonda toplam atom sayısı korunur.
    C) Proton ve nötron sayısı korunur.
    D) Reaksiyonda atom cinsi korunmayabilir.

    64.A → B + C tepkimesi için aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

    E) A bileşiktir.
    F) B elementtir.
    G) C elementtir.
    H) B bileşiktir.






    65.Element ya da bileşiklerin birleşmesiyle yeni bir madde oluşumuna …………………………tepkimesi adı verilir.

    Yukarıda verilen tümcedeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A)Yer değiştirme
    B)Analiz
    C)Sentez
    D)Nötürleşme


    66. 2X  2CaO + 2CO2 Denkleminde, X maddesinin molekül formülü nedir?
    A ) Ca2CO3
    B ) Ca2C2O4
    C ) CaCO3
    D ) CaO4

    67.. Aşağıdaki bileşiklerin mol sayıları eşitse hangisi en az atom içerir?

    A) Al2(SO4)3
    B) NH4NO3
    C) Mg3(PO4)2
    D) L6H12O6

    68..Kimyasal reaksiyonlarda tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamı, oluşan maddelerin kütleleri topl***** eşittir.” Buna göre 5 gr a elementi ile 8 gr B elementi tepkimeye girdiğinde, 10 gr bileşik oluşuyorsa, bu tepkime için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) 3 gr B elementi artmıştır.
    B) Reaksiyonda artan madde yoktur.
    C) 2 gr A, 1 gr B artmıştır.
    D) 3 gr A ya da B artmıştır.

    69.Aşağıdakilerden hangisi hem asit, hem de bazlar için geçerlidir.

    I- Suda iyonlaşırlar.
    II- Sulu çözeltileri elektrik akımını iletir.
    III- Soy metaller hariç, metallerle reaksiyona girerek hidrojen gazı açığa çıkarırlar.

    A) I-II-III B) Yalnız III C) I-III D) I-II

    70. Eşit kütlede alınan Fe ile S Fe+S  FeS tepkimesine göre birleşerek FeS bileşiğini oluşturuyor. Fe ile S ‘ nin birleşme oranı = ‘tür. 33 gr bileşik elde edilmek istendiğinde hangi maddeden ne kadar artar?


    A) 9 gr Fe B) 9 gr S C) 6 gr S D) Artmaz

    71. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri tüm asitlerin ortak özelliğidir?


    I- Sulu çözeltilerinde H iyonu içermeleri.
    II- Mavi turnusol kâğıdını kırmızıya çevirmeleri.
    III- Sulu çözeltilerinin elektrik akımını iletmesi.
    IV- Lahana suyu ile yeşil renk vermesi.


    A) I-III B) I-II C) I-II-III D) I-IV

    72. DNA molekülünün yapısında en fazla kaç çeşit nükleotid yer alır?

    A) 4 B) 7 C) 8 D) 5

    73, I. Nükleotid
    II. Gen
    III. Şeker
    IV. Kromozom
    V. DNA
    Yukarıda verilen molekülleri büyükten
    küçüğe doğru sıralayınız?

    A) IV, II,V,I,III B) IV,II,V,III,I
    C) II, IV, V, I,III D) V, II, IV, III, I

    74.Tek hücreli canlının DNA’sı 1600 nükleotidden oluşmaktadır. Bu nükleotidlerin %40 sitozin olduğuna göre bu tek hücreli canlının kendini eşlerken kullandığı moleküllerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) 640 adet guanin nükleotid vardır.
    B) 160 adet adenin nükleotid vardır.
    C) 3200 adet hidrojen bağı vardır.
    D) 1600 adet fosfat vardır.








    75. Proton sayısı Nötron sayısı Elektron sayısı
    X: 9 9 10
    Y: 10 11 10
    Z: 11 10 10
    Buna göre X,Y ve Z atomları için anyon, katyon, nötr sınıflamalarından hangisi doğrudur?
    Anyon Katyon Nötr
    A. X Y Z
    B. X Z Y
    C. Z Y X
    D. Y Z X

    CEVAP ANAHTARI ( 51 / 75 )
    51 C 61 B 71 C
    52 D 62 C 72 A
    53 C 63 D 73 A
    54 C 64 A 74 C
    55 A 65 C 75 B
    56 B 66 C
    57 C 67 B
    58 D 68
    59 D 69 D
    60 D 70 D
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!

  4. #4
    Mavi Admin

    Yeni Cevap: 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Sor

    76. 12-12 elektronu olan Mg ile 17 elektronu olan Cl’ un oluşturduğu bileşiğin molekül formülü aşağıdakilerden hangisidir?
    A)MgCl B)Mg2Cl C)Mg2Cl2 D)MgCl2


    77. HCL + NaOH NaCL + X Tepkimesinde x ile gösterilen bileşik hangisidir?

    A) ClO B)NaH C)H2O D) OH



    78. I. X ile Y arasında iyonik bağlı bileşik oluşur.
    II.Y ile Z arasında kovalent bağ oluşur.
    Buna göre X, Y,Z elementlerinin sınıflandırılması hangi şıkta doğru olarak verilmiştir ?
    X Y Z
    A) Metal Metal Ametal
    B) Ametal Ametal Metal
    C) Ametal Metal Metal
    D) Metal Ametal Ametal



    79. Aşağıdaki tepkimelerden hangisi yanma olayı değildir ?
    A ) C + O2  CO2
    B ) CH4 + 2O2  CO2 + 2H2O
    C ) NaOH + HCl  NaCl + H2O
    D ) 2Fe + 3/2 O2  Fe2O3

    80. I. Elektrik akımını iletir.
    II.Ele kayganlık verir.
    III. Ekşidir.
    Yukarıdakilerden hangileri asit çözeltileri doğru, baz çözeltileri için yanlıştır ?
    A)Yalnız I B) II ve III
    C) I,II ve III D) Yalnız III


    85.Aşağıdaki çözeltilerden hangisi Elektrolit değildir?
    A) HCl Çözeltisi
    B) NH 3 Çözeltisi
    C) Şeker çözeltisi
    D) NCl çözeltisi

    87. Asit çözeltilerinin metaller üzerine etki etmesi sonucu aşağıdakilerden hangisi açığa çıkar ?

    A ) Asit B) Metal C ) Hidrojen D ) Oksijen

    88. Aşağıdakilerden hangisi baz özellik gösterir?

    A. Su B. Sabun C. Limon suyu D. Sirke

    89. Ca + ½ O2 CaO
    16gr 6,4gr ?

    yukarıdaki reaksiyonda,reaksiyon sonucu oluşan CaO bileşiğinin kütlesi kaç gr’dır?
    A) 9,6 B) 11,2 C) 22,4 D) 19,2


    90. 17K, 16L, 11M, 8N atomları veriliyor.Buna göre hangi ikisi arasında iyonik bağ oluşmaz?

    a) K-L b) M-K c) M-L d) N-M

    91. 2Al+3/2O2Al2O3 tepkime denklemine göre O/Al kütlece birleşme oranı nedir?(Al=27,O=16)

    a) 3/4 b) 4/3 c) 9/8 d) 8/9

    92.. X ve Y den oluşan bir bileşikte X/Y kütlece birleşme oranı 5/3 tür. Buna göre 15 gram X ile 12 gram Y elementlerinin tepkimesinden kaç gram bileşik oluşur?

    a) 27 b) 24 c) 20 d) 16

    93. Aşağıdaki bileşiklerin hangilerinin bağ türü polar kovalent bağdır?
    1-H2O 2-NaCI 3-H2 4-CH4 5-O2 6-CaCl2

    a) 3-5 b) 2-6 c) 1-2 d) 1-4

    94. Metal ve ametal arasında kurulan kimyasal bağ hangisidir?
    a. İyonik bağ
    b. Kovalent bağ
    c. Polar bağ
    d. Apolar bağ

    95. Amonyak (NH3) için hangisi söylenemez?
    a. Yapısında 2 çeşit atom vardır.
    b. N ve 3H atomu arasında bir kimyasal bağ oluşmuştur.
    c. Kimyasal yöntemlerle daha basit maddelere ayrıştırılabilir.
    d. Kimyasal yöntemlerle daha basit maddelere ayrıştırılamaz

    96.Aşağıdakilerden kaç tanesi polar kovalent bağ yapılıdır?
    H2O , NO , N2 , Cl2, SO2 , NH3 , NaCl

    A) 2 B) 3 C) 4 D) 5

    97. Aşağıdaki olaylardan hangisi ekzotermiktir?
    A) buzun erimesi B) kömürün yanması
    C) kalsiyum karbonatın ısıtılması D) suyun,hidrojen ve oksijen gazına ayrıştırılması

    98. Aşağıdakilerden hangisi kimyasal olay değildir?
    A) demirin paslanması B)solunum olayı
    C) yoğurttan ayran yapılması D) odunun yanması

    99. I. Tuzlar iyonik bağ içerirler.
    II. Ametal – ametal arasında kovalent bağ oluşur.
    III. H2O molekülündeki bağlar kovalent bağdır?
    Kimyasal bağlara ilişkin yukarıdakilerden hangileri doğrudur?
    A) Yalnız II B) I – III C) Yalnız III D) I – II – III

    100. Aşağıdakilerden hangisi asit baz ve tuzların ortak özelliğidir?
    a) Turnusol kağıdının rengini maviye çevirme
    b) Tatlıların ekşi olması
    c) Sulu çözeltilerin elektrik akımını iletmesi
    d) Metallere etki etmesi

    CEVAP ANAHTARI ( 76 / 100 )
    76 D 86 96 C
    77 C 87 C 97 B
    78 D 88 B 98 C
    79 C 89 C 99 C
    80 D 90 A 100 C
    81 91 D
    82 92
    83 93 D
    84 94
    85 C 95 D
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!

  5. #5
    Mavi Admin

    Yeni Cevap: 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Sor

    101.. I- CaCO3 + ısı CaO + CO2
    II- 2Hg + O2 2 HgO + ısı
    III- H 2SO4 + 2NaOH Na2SO4 + 2H2O + ısı
    Yukarıdaki tepkimelerin hangileri endotermik tepkimedir?
    a) Yalnız I b) Yalnız II c) II – III d) I – III

    102. denkleştirilmiş tepkime denkleminde X’ in formülü nedir?


    103.Kimyasal tepkimeler için aşağıda verilen yargılardan hangisi yanlıştır?

    A)Kimyasal tepkimelerde kütle korunur
    B) Girenlerin molekül yapıları değişir ve yeni molekül yapıları oluşur
    C) Kimyasal tepkimeler oluşurken daima ortamdan ısı alır.
    D) Kimyasal tepkimeler sırasında atomun çekirdek yapısı değişmez




    104.
    I. K maddesi ele kayganlık veriyor
    II. L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor
    III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor
    Buna göre K,L,M Aşağıdakilerden hangisidir?
    K M L
    A) baz asit tuz
    B) tuz baz asit
    C) asit baz tuz
    D) baz tuz asit

    105. I.-kömürün yanması
    II-Suyun donması
    III- Suyun ayrışması
    IV-Alkolün yoğunlaşması

    Yukarıdaki olaylardan hangileri ekzotermik olay yada olaylardır?

    a) I ve II b) I ve IV c) II ve IV d) I, II ve IV

    106. 20X ve 17Y elementlerinin oluşturduğu bileşiğin formülü nedir?

    a) X2Y b) XY2 c) XY3 d) X3Y3


    107. Aşağıdakilerden hangisi asit-baz reaksiyonuna örnek olabilir?
    A) HCl + KOH → KCl + H2O

    B) 2HCl + Ca → CaCl2 + H2

    C) CO + ½ O2 → CO2

    D) NaOH → Na+ + OH-

    108. Kimyasal bağların oluşmasına aşağıdaki taneciklerden hangisi yol açar?
    A) proton B) elektron C) nötron
    D) atom çekirdeği


    109.Aşağıdakilerden hangisi omurgalı hayvan grubundadır
    A)Derisi dikenliler C)Eklem bacaklılar
    B)Sürüngenler D)Solucanlar

    110.Eşey hücresinde 26 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur
    A)104 B)52 C)26 D)13

    111.Bir sıvının elektrik akımını iletmesi için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?
    a)moleküler yapıda olması b)heterojen olması
    c)homojen olması d)iyonlar içermesi




    112.Aşağıdakilerden hangisi asit ve baz çözeltilerinin ortak özelliğidir?
    1-Acımsı olma
    2-Elektrik akımını iletme
    3-Turnusol kağıdına etki etme
    a)yalnız 1 b)yalnız 2 c)1 ve 3 d)2 ve 3

    113.Bir bileşikteki atomları bir arada tutan kuvvete ne ad verilir?
    A)Kimyasal tepkime B)Kimyasal olay
    C)Kimyasal bileşik D)Kimyasal bağ

    114. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A ) C + O2  CO2
    B ) H2 + O2  H2O
    C ) Fe + S  FeS
    D ) 2Hg + O2  2HgO

    115.Kimyasal tepkimeler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Atomların sayısı korunur.
    B) Kütle korunur
    C) Moleküllerin sayısı korunur.
    D) Atom türü korunur.

    116. 3 Cu + 8 HNO3 → 3 Cu ( NO3 )2 + 2 NO + 4X
    Tepkimesindeki “X” maddesinin formülü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) HO2
    B) H2O3
    C) H2O4
    D) HO

    117. Aşağıdaki endotermik(ısı alan) tepkimelere verilen örneklerden hangisi yanlıştır?

    A) Katıların erimesi endotermik bir tepkimedir.
    B) Sıvıların donması endotermik bir tepkimedir.
    C) Sıvıların buharlaşması endotermik bir tepkimedir.
    D) Katıların süblimleşmesi endotermik bir tepkimedir.

    118. Aşağıdaki tepkime denklemleri ve bu tepkimelerin türleri verilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır.

    A) NH3 + HCI  NH4CI Birleşme tepkimesidir.
    B) MgCO3  MgO + CO2 Ayrışma tepkimesidir.
    C) MgO + Zn  ZnO + Mg Yer değiştirme tepkimesidir.
    D) CO2  C + O2 Yanma tepkimesidir.


    119.
    I- HCI
    II- H2O
    III- O2
    IV- NaCI

    Yukarıdaki ifadelere göre aşağıdakilerden hangisi yanlış olur?
    ( 1H , 17CI , 8O , 11Na )

    A) I ‘ in yapısında iyonik bağ vardır.
    B) II‘nin yapısında polar kovalent bağ vardır.
    C) III’ ün yapısında apolar kovalent bağ vardır.
    D) IV‘ün yapısında kovalent bağ vardır.

    120.
    I- CH4 + 2O2  CO2 + 2H2O
    II- Ca(OH)2 + 2HCI  CaCL2 +2H2O
    III- C2H6O + 7/2 O2  2CO2 + 3H2O
    IV- MgCO3 + 2HCI  MgCI2 + CO2 + H2O

    Yukarıdaki tepkime denklemlerinden hangisi ya da hangileri denk değildir?

    A) Yalnız I B) Yalnız II
    C) II ve III D) Yalnız III


    121.Aşağıdakilerden hangisinde apolar kovalent bağ bulunur?
    a. Cl2
    b. Fe2O3
    c. K2S
    d. NaCl

    122.C2HXO2 +3O2 2CO2 + 4H2O denkleminde bulunan C2HXO2 bileşiğindeki x ‘in değeri aşağıdakilerden hangisidir?
    a.2 b. 4 c. 6 d. 8


    123 Isıtıldığında 6 g CaO ile 4,4 g CO2oluşturan CaCO3 , en az kaç gramdır?

    A)1,6 B) 14,4 C)5 D) 10,4

    124. A 2é 8é 3é B 2é 8é 7é

    Yukarıdaki atom modelleri verilen A ve B elementlerinin oluşturduğu bileşiğin formülü nedir?
    A) AB
    B) AB3
    C) A3B
    D) A3B7


    125. Aşağıdaki Bileşiklerin hangisinde apolar kovalent bağ vardır?
    A) CH4 B) NH3 C) O2 D) MgCl2

    CEVAP ANAHTARI ( 101 / 125 )
    101 A 111 D 121 A
    102 D 112 D 122 C
    103 C 113 D 123 D
    104 D 114 B 124 B
    105 D 115 C 125 C
    106 B 116 A
    107 A 117 B
    108 B 118 D
    109 B 119 D
    110 B 120 D
    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!

  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    8.Sınıf Fen ve Teknoloji Soru ve Cevapları 8.Sınıf Fen ve Teknoloji Yazılı Soruları

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 3 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 1,67 puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. 5.Sınıf Fen ve Teknoloji Sınav Soruları ve Cevapları
    By Sword_of_HeLL in forum İlköğretim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.02.11, 19:20
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.02.11, 20:45
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.02.11, 19:34
  4. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 15.01.11, 22:12
  5. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 10.01.11, 18:04

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.