Sponsorlu Bağlantı

7 sonuçtan 1 ile 7 arası
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Misafir

Konu: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

  1. #1
    LaDy
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Sponsorlu Bağlantı

    9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Soru Yağlarla ilgili olarak aşağıda verilen özelliklerden hangileri doğrudur?

    I. Yağlar gliserinle yağ asitlerinin birleşmesinden oluşur.
    II. Suda çözünürler.
    III. Enerji değerleri düşüktür.
    IV. Bazı hormonların yapısına katılırlar.

    A) I ve II B) II ve III C) III ve III

    D) III ve IV E) IIII ve IV

    Soru 200 molekül su çıkışıyla sonlanan nişasta sentezinde kullanılan glikoz ve açığa çıkan su molekül sayısı aşağıdakilerden hangisinde doğru eşleşmiştir?

    Glikoz Sayısı Bağ Sayısı
    A) 200 199
    B) 201 200
    C) 199 200
    D) 202 201
    E) 200 200

    Soru Glikoz + Glikoz Maltoz + H2 O

    Yukarıda verilen tepkime ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Dehidrasyon sentezi tepkimesidir.
    B) Maltoz molekülünün oluşması fiziksel bir olaydır.
    C) Maltoz molekülü bir karbonhidrat örneğidir.
    D) Açığa çıkan su molekülü birleşen moleküllerden serbest kalan
    atomlardan oluşur.
    E) Maltoz molekülü su katılımıyla (Hidroliz) iki glikoz molekülünü ayrıştırabilir.

    1) Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sırasında bitkiler tarafından sentezlenmez?
    A) Selüloz
    B) Nişasta
    C) Fruktoz
    D) Maltoz
    E) Gilikojen

    2) Aşağıdakilerden moleküllerden hangisi hücrede sentezlenemez?
    A) Karbonhidratlar
    B) Vitaminler
    C) Proteinler
    D) Yağlar
    E) Mineraller

    3) Bir hücre sükroz molekülü sentezliyorsa aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Bitki hücresidir
    B) Hücrede fruktoz yoğunluğu azalır
    C) Hücrede glikoz yoğunluğu azalır
    D) Çevreden su içeri alınır
    E) Çevreye su verilir

    4) Aşağıdakilerden hangisi tüm hücrelerde bulunur?
    A) Nişasta
    B) Selüloz
    C) Gilikojen
    D) Maltoz
    E) Protein

    5) Bir kapta bulunan sükroz, maltoz ve laktoz bileşikleri hidroliz edilirse, aşağıdaki bileşiklerden hangisinin en fazla oluşması beklenir?
    A) Glikoz
    B) Sükroz
    C) Galaktoz
    D) Fruktoz
    E) Pentoz


    6) Aşağıdakilerden hangisi yapı taşlarına hidroliz edilemez?
    A) Laktoz
    B) Nişasta
    C) Glikoz
    D) Sükroz
    E) Selüloz

    7) Aşağıdaki tablo monosakkaritleri, bunların birleşmesi ile oluşan disakkarit ve polisakkaritleri göstermektedir. Hangisi yada hangileri doğru eşleştirilmiştir?
    Monosakkarit Disakkarit Polisakkarit
    I. Glikoz Fruktoz Nişasta
    II.Galaktoz Glikoz Glikojen
    III.Glikoz Fruktoz Selüloz
    IV.Glikoz Sükroz Nişasta
    V. Fruktoz Galaktoz Glikoz

    A) I ve II B)III, IV ve V C) Yanlız IV
    D) Yalnız II E) II, III ve IV

    Aşağıdakilerden hangisi suyun canlılar için önemli oluşunu en iyi açıklar?
    A) Yapısında oksijen ve hidrojen bulunması
    B) Dünyada en çok bulunan madde olması
    C) Taşıma sisteminde kullanılması
    D) Boşaltım ürünleri için su gerekmesi
    E) Çok iyi bir çözücü olması

    9) Temel yapı taşları glikoz olan aşağıdaki bileşiklerden hangisi hayvansal karbonhidrattır?
    A) Nişasta
    B) Maltoz
    C) Sükroz
    D) Glikojen
    E) Selüloz

    10) Aşağıdakilerden hangisi karaciğerde depolanan karbonhidrat çeşididir?
    A) Glikojen
    B) Nişasta
    C) Glikoz
    D) Selüloz
    E) Fruktoz

    11) Bitkiler güneş enerjisini hangi enerji şekline dönüştürürler?
    A) Elektrik enerjisi
    B) Işık enerjisi
    C) Hareket enerjisi
    D) Kimyasal bağ enerjisi
    E) Isı enerjisi




    12) Aşağıdakilerden hangisi karbonhidratların vücuttaki ana görevidir?
    A) Yapı taşı olarak kullanılırlar
    B) Vücudu dış etkilerden korurlar
    C) Enerji vericidirler
    D) Yapıcı ve onarıcıdırlar
    E) Savunma sistemini oluştururlar

    13) X + Y = Z reaksiyonunda Z bir disakkarit ise bununla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) X ve Y birer monosakkarittir
    B) Bu bir dehidrasyon sentezidir
    C) Z maddesi glikozit bağı taşır
    D) Z maddesi bir proteindir.
    E) X glikoz olabilir.

    14) Bir hidroliz reaksiyonunda 520 molekül su kullanılmış ve 521 glikoz elde edilmiştir. Kaç glikozit bağı koparılmıştır?
    A) 520
    B) 521
    C) 522
    D) 1040
    E) 1100

    15) Aşağıdaki eşit kütleli moleküllerden hangisi parçalandığında en fazla momomer (yapıtaşı) oluşur?
    A) Glikoz
    B) Glikojen
    C) Sükroz
    D) Galaktoz
    E) Laktoz


    1. I. Vücutta depo edilir.

    II. En küçük yapı taşı aminoasittir.

    III. Vücudun ısı yalıtımını sağlar.

    IV. Temel enerji verici besindir.

    Yağlarla ilgili verilenlerden hangileri yanlıştır?

    A) l - II B) II - IV C) l - II - IV D) l - II - III - IV



    2. Hücrede hayatsal olaylar için kullanılacak enerji öncelikle aşağıdaki besinlerden hangi-sinden sağlanır?

    A) Vitamin B) Yağ C) Glikoz D) Aminoasit


    3. İnsan vücudunda yaralanan kısımların onarılmasında hangi besin maddesi en fazla etkilidir?

    A) Protein B) Su C) Vitamin D) Yağ


    4. Aşağıdakilerden hangisi karbonhidrat değildir?

    A) Glikoz B) Glikojen C) Selüloz D) Gliserol


    5. Glikoz ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Fotosentez ile oluşur.

    B) En fazla enerji veren besindir.

    C) Karbon, hidrojen ve oksijenden oluşur.

    D) Karbonhidratların en küçük yapı taşıdır.




    6. Aşağıdakilerden hangisi proteinlerin özelliklerinden değildir?

    A) Yapılarında azot vardır.

    B) Yapıcı-onarıcı ve düzenleyicidir.

    C) Hücre zannın yapısına katılır.

    D) Hem bitkisel hem de hayvansal kaynaklıdır.


    7. Aşağıdakilerden hangisi protein, yağ ve karbonhidratların ortak özelliğidir?

    A) Düzenleyici olma

    B) Vücutta depo edilebilme

    C) Enerji verici olma

    D) Kolay sindirilme


    8. I. Organik besindir. II. Sindirime uğramaz. III. Düzenleyici ve enerji vericidir.

    Yukarıdakilerden hangileri vitaminlerin özelliklerindendir?

    A) l - II B) II – III C)l-lll D)l-ll-lll


    9. I. Sindirilmeden kana karışır. II. Canlı yapısına katılır. III. Düzenleyici rolü vardır.

    Özellikleri verilen besin maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Vitamin B) Glikoz C) Protein D) Madensel tuz


    10. B vitamın eksikliğinde aşağıdaki hastalıklardan hangisi oluşur?

    A) Beriberi B) Skorpit C) Raşitizm D) Kısırlık



  2. #2
    Misafir
    Guest

    Icon7 Cevap: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Allah bin defa razı olsun çok saolun
    RedBuLL likes this.

  3. #3
    ModeratoR

    Standart Cevap: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Alıntı Misafir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah bin defa razı olsun çok saolun
    Beğendiğinize işinize yaradığına çok sevindim ;)


    Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın, ölüme erken sevgiye geç,
    Yine gecikmişim bağışla sevgilim, sevgiye on kala ölüme beş..

    )̲̅ζø̸√̸£ ч̸ø̸µ

  4. #4
    Misafir
    Guest

    Wub Cevap: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Teşekkürlerrrr cevaplarını kendim bulup yaptım ayrıca

  5. #5
    Misafir
    Guest

    Standart Cevap: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    admin cevaplar nerde ya

  6. #6
    ModeratoR

    Standart Cevap: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    ÖSS 1995 -82 1) #8221;Bir bitkiye işaretli karbondioksit verilip izlendiğinde,işaretli karbon önce yapraktaki glikoz ve nişastada ,daha sonrada gövdenin bir hücresindeki bir enzim molekülünün yapısında bulunmuştur. ' '
    Buna göre,işaretli karbondioksit bitki tarafından alınıp,glikoz sentezlendikten sonra,işaretli karbonun enzim yapısına girebilmesini sağlayan,
    1-aminoasit yapımı
    2-nişasta sindirimi
    3-protein yapımı
    4-nişasta yapımı
    olayları,aşağıdakilerin hangisinde verilen sıraya göre gerçekleşmiştir?
    a) 4-3-1-2 b) 4-2-1-3 c) 3-4-2-1 d) 2-4-3-1 e) 2-1-3-4
    cevap: B
    İşaretli CO2 #8216;den glikoz sentezlendikten sonra ;
    1-Glikoz nişasta haline getirilerek depolanır.
    2-Nişasta halindeki glikozun kullanılması için nişasta sindirilir.
    3-Glikoz parçalanarak aminoasityapımında kullanılır.
    4-Aminoasitlerden proteinler sentezlenir.

    #8226; ÖSS 1996 -81 2) 1-İnorganik elementlerden organik molekül sentezleyebilme
    #8226; 2-Kendine özgü molekülleri sentezleyebilme
    3- Yapılarındaki karmaşık organik molekülleri temel organik yapıtaşlarına ayırabilme
    Yukarıdakilerden hangileri ototrof ve heteterof canlıların ortak özelliklerindendir?
    a) yalnız 1 b)yalnız 2 c)yalnız 3 d) 1 ve 2 e)2 ve 3
    cevap: E
    İnorganik maddelerden organik madde sentezleme ototroflara ait bir özelliktir.Kendine özgü molekül sentezleme ve yapılarındaki organik molekülleri yapıtaşlarına ayırma iki grup canlıda da görülebilir.

    ÖSS 1998 #8211;80 3)Karbon atomları işaretlenmiş glikoz molekülü verilen bir kobayın dokuları bu işlemden 24 saat sonra incelendiğinde ,dokularda,aşağıdakilerden hangisinin ağır karbon taşıması beklenmez?
    a)temel amino asitlerin b)gliserolün c)glikojenin d)yağ asitlerinin e)karbon dioksitin
    cevap:A
    Hayvanlar ototrof organizmalar değildir.Dışarıdan organik besin almak zorundadırlar.Ancak aldıkları bazı organikbesinleri,diğer birçok organik moleküle dönüştürebilirler.Bu yöntemle gliserol,yağ asitleri,glikojen sentezini başarırlar.CO2 zaten her organik madde çeşidinin solunum ürünüdür.Hayvanlar ve insanlar 20 çeşit amino asitin
    hepsini sentezleyemezler.Sentezlenemey en ve hazır alınmasıgerekenlerine #8220;temel(esansiyel)amino asitler #8221; denir.
    Sonuç olarak,bir kobay glikozu kullanarak temel amino asit üretemez.
    ÖSS 1998 -77 5)Ototrof bir organizmada glikozdan protein,yağ ve polisakkarit sentezlenirken,
    #8220; 1)klorofil
    2)Enzimler
    3)ATP
    4)madensel tuz #8220; moleküllerinden hangileri harcanır?
    a) 1 ve 2 b) 2 ve 3 c )3 ve 4 d)1 ,2 ve 3 e) 2, 3 ve 4
    cevap: C
    Enzimler,reaksiyonlarda katalizör olarak kullanırlar,ancak harcanmaz ve tüketilmezler.Bu sayede defalarca kullanılabilirler.Aynı şekilde,klorofil molekülü de ışığı soğrurur ve elektronlarını ortama verir.Daha sonra elektronları geri aldığı için,yapısında bir eksilme ve tükenme olmaz.ATP birçok reaksiyonda kullanılarak ADP 'ye dönüşür.Bunun için harcanmış sayılır.Glikozun yapısında azot bulunmadığından,aminoasit ve protein sentezi için nitrat tuzlarının tüketilmesi gerekir.


    ÖSS 1990 #8211; 69 7)Radyoaktif madde ile izleme yönteminden yararlanarak,bir bakteri içindeki bakteriyofajın doğrudan doğruya DNA 'sını işaretleyip,izlemek için aşağıdaki bileşiklerden hangisi işaretlenmiş olarak kullanılabilir?
    a)Glikoz b)Amino asit c)Fosfat d)Riboz e)Urasil

    cevap:C
    Bu olay için DNA 'nın yapısında bulunan bir bileşiğin işaretlenmesi gerekir.Verilenlerden sadece fosfat DNA 'nın yapısında bulunan bir bileşiktir.Diğerleri DNA 'nın yapısında bulunmaz.

    ÖSS 1991 #8211;67 8)Aşağıdakilerden hangisi,hücredeki bir protein molekülünün kalıtsal yapısının yeni döllere taşınmasını sağlar?
    a)tRNA 'ların nükleotid dizisi
    b)Enzimlerin işlev sırası
    c)Proteinin amino asit dizisi
    d)İlgili lokustaki nüklotid dizisi
    e)rRNA 'ların nükleotid dizisi

    cevap
    Proteinin kalısal yapısının yeni döllere taşınması DNA ile sağlanır.Buna göre iligili lokustaki(DNA bölgesi) nükleotid dizisi kalıtsal bilginin aktarılmasını sağlayacaktır.Buna gen denir.

    ÖSS 1992- 69 9)Ağır azot taşıyan besinler içeren bir ortamda yetiştirilerek DNA 'sı işaretlenen (1.grup)bakteriler, DNA 'sı normal olan aynı türden (2.grup)bakteriler ile birlikte normal besi ort***** konmuştur.Bir süre sonra,2.gruptaki bazı bakterilerin DNA 'larında da işaretli nükleotitlerin bulunduğu saptanmıştır.
    Bu durumun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    a) 2.gruptaki bakterilerin 1.gruptakilerdendaha fazla besin alması
    b) 2.gruptaki bakterilerin ani bir kalıtsal değişikliğe uğraması
    c) 1. ve 2.gruptaki bakteriler arasında eşeyli çoğalmanın gerçekleşmesi
    d) 2.gruptaki bakterilerin normal besi ortamında daha hızlı üremesi
    e) 2.gruptaki bakteri DNA 'larının kendi kendini eşlemesi

    cevap:C
    1.grupta bulunan bakterilerin işaretli olan DNA 'ları bir şekilde 2.grup bakteriye aktarılmıştır.Bu olayın olabilmesi,iki bakteri arasında eşeyli üremenin olması yani konjugasyonla açıklanabilir.

    ÖSS 1994- 69 10)Canlıların tümünde; #8220; I.Enzim kullanabilme
    II.Mitokondriye sahip olma
    III.Nükleotidlere sahip olma #8220; özelliklerinden hangileri bulunur?
    a)yalnız 1 b)yalnız 2 c)yalnız 3 d) 1 ve 2 e) 1 ve 3

    cevap:E
    Canlıların tamamı enzim kullanabilme özelliğine sahiptirler.Yine canlılık özelliği olarak bütün canlılar nükleotidlerden yapılmış nükleik asitlere sahiptirler.Mitokondriye sahip olma sadece ökaryotik hücrelere ait bir özelliktir.

    ÖSS 1995-77 11)Canlılarda görülen; #8220;I.DNA 'sını eşleyerek kendine benzer yeni organizmalar meydan getirme
    II.Aldığı besini kendine özgü moleküller haline getirme
    III.Hücredeki büyük organik molekülleri basit moleküllere ayrıştırma #8221;
    Olaylarından hangileri hem çok hücreli organizmaların her bir hücresinde hem de bir hücreli organizmalarda gerçekleşir?
    a)yalnız 1 b)yalnız 2 c)1 ve 2 d)2 ve 3 e)1-2-3
    cevap

    Tek hücreli canlılar DNA 'larını eşleyerek çoğalabilirler,çok hücrelilerde ise çoğalma işini belirli hücreler üstlenmiştir.(Üreme hücreleri)Bütün hücreler aldıkları besini kendilerine özgü hale getirebildikleri gibi, büyük organik molekülleri basit moleküllere ayrıştırabilirler.Sinir dokusu,kan dokusu ve bitkilerin değişmez dokuları belirli bir gelişmeden sonra özelliklerini kaybederler.

    ÖSS 1995 #8211; 79 12)Aşağıdakilerden hangisi DNA 'nın kendini doğru olarak eşlendiğine karar verebilmek için yeterli kanıt sağlar?
    a) nükleotitlerin yapısı b) organik bazların dizilişi c) deoksiribozların yapısı
    d) zayıf bağların yapısı e) fosfatbağlarının dizilişi
    cevap:B
    DNA 'nın kendini doğru olarak eşlemesi uygun bazların karşılıklı olarak dizilmesiyle sağlanır.

    ÖSS 1995-80 13)Doğal ortamdaki bir bitkinin stomalarında:
    I . Gece boyunca
    II . Güneş ışınlarının şiddetinin fotosentez için en uygun olduğu süre içinde
    III . Solunum ürünü ve fotosentede kullanılan madde miktarlarının birbirine denk olduğu zaman aralığında,
    IV . Bitkinin çok miktarda terleme yaptığı süre içinde
    pH ölçümleri yapılmıştır.
    Bu durumların hangilerinde ölçülen pH asit özelliğinde olur?
    a) yalnız 1 b) yalnız 2 c) 1 ve 3 d) 2 ve 4 e)3 ve 4

    cevap:A
    **çülen pH 'in asit özelliğinde olması için ortamda CO2 'nin artması gerekir.Bunun içinde solunumun, fotosentezden hızlı olması lazımdır.Gece boyunca solunum yapan bitki bol miktarda CO2 üreteceği için asitlik artar ve pH düşer.Diğer durumların hiçbirinde ortamda CO2 birikimi olmaz.

    ÖSS 1996-80 14)Hücrede DNA 'nın kendini eşleyebilmesi için,C,H,O,N,P elementlerinin de kullanıldığı,
    #8220; I . Deoksiribozların sentezlenmesi
    II. Organik bazların sentezlenmesi
    III. nükleotitlerin sentezlenmesi
    IV. Fosfatların nükleotitleri bağlaması
    V . Nükleotitlerin hidrojen köPage Rankingüsüyle üç boyutlu yapıyı kazanması #8221; gibi bazı olaylar gerçekleşir.
    Bunlardan azotun kullanıldığı ilk metabolik olay ve DNA 'nın işlerlik kazandığı olay aşağıdakilerden hangisinde birlikte verilmiştir?
    a ) 1 ve 4 b) 2 ve 3 c) 2 ve 5 d) 3 ve 4 e) 3 ve 5

    cevap:C
    DNA replikasyonunda N (azot) nükleotitlerdeki bazların yapısında bulunduğu için kullanılmış olur.Buna göre azotun ilk kullanıldığı yer azotlu organik bazların sentezidir.DNA 'nın işlerlik kazanabilmesi için sarmal yapıda olması gerekir.Dolayısıyla replikasyonda en son olay nükleotitlerin hidrojen


    Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın, ölüme erken sevgiye geç,
    Yine gecikmişim bağışla sevgilim, sevgiye on kala ölüme beş..

    )̲̅ζø̸√̸£ ч̸ø̸µ

  7. #7
    ModeratoR

    Standart Cevap: 9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Karbonhidratlar İle İlgili Test Soruları

    1) Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sırasında bitkiler tarafından sentezlenmez?

    A) Selüloz B) Nişasta C) Fruktoz D) Maltoz E) Gilikojen



    2) Aşağıdakilerden moleküllerden hangisi hücrede sentezlenemez?

    A) Karbonhidratlar B) Vitaminler C) Proteinler D) Yağlar E) Mineraller



    3) Bir hücre sükroz molekülü sentezliyorsa aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Bitki hücresidir

    B) Hücrede fruktoz yoğunluğu azalır

    C) Hücrede glikoz yoğunluğu azalır

    D) Çevreden su içeri alınır

    E) Çevreye su verilir



    4) Aşağıdakilerden hangisi tüm hücrelerde bulunur?

    A) Nişasta B) Selüloz C) Gilikojen D) Maltoz E) Protein



    5) Bir kapta bulunan sükroz, maltoz ve laktoz bileşikleri hidroliz edilirse, aşağıdaki bileşiklerden hangisinin en fazla oluşması beklenir?

    A) Glikoz B) Sükroz C) Galaktoz D) Fruktoz E) Pentoz



    6) Aşağıdakilerden hangisi yapı taşlarına hidroliz edilemez?

    A) Laktoz B) Nişasta C) Glikoz D) Sükroz E) Selüloz



    7) Aşağıdaki tablo monosakkaritleri, bunların birleşmesi ile oluşan disakkarit ve polisakkaritleri göstermektedir. Hangisi yada hangileri doğru eşleştirilmiştir?

    Monosakkarit Disakkarit Polisakkarit

    I. Glikoz Fruktoz Nişasta

    II.Galaktoz Glikoz Glikojen

    III.Glikoz Fruktoz Selüloz

    IV.Glikoz Sükroz Nişasta

    V. Fruktoz Galaktoz Glikoz



    A) I ve II B)III, IV ve V C) Yanlız IV D) Yalnız II E) II, III ve IV



    8) Aşağıdakilerden hangisi suyun canlılar için önemli oluşunu en iyi açıklar?

    A) Yapısında oksijen ve hidrojen bulunması

    B) Dünyada en çok bulunan madde olması

    C) Taşıma sisteminde kullanılması

    D) Boşaltım ürünleri için su gerekmesi

    E) Çok iyi bir çözücü olması



    9) Temel yapı taşları glikoz olan aşağıdaki bileşiklerden hangisi hayvansal karbonhidrattır?

    A) Nişasta B) Maltoz C) Sükroz D) Glikojen E) Selüloz



    10) Aşağıdakilerden hangisi karaciğerde depolanan karbonhidrat çeşididir?

    A) Glikojen B) Nişasta C) Glikoz D) Selüloz E) Fruktoz



    11) Bitkiler güneş enerjisini hangi enerji şekline dönüştürürler?

    A) Elektrik enerjisi

    B) Işık enerjisi

    C) Hareket enerjisi

    D) Kimyasal bağ enerjisi

    E) Isı enerjisi



    12) Aşağıdakilerden hangisi karbonhidratların vücuttaki ana görevidir?

    A) Yapı taşı olarak kullanılırlar

    B) Vücudu dış etkilerden korurlar

    C) Enerji vericidirler

    D) Yapıcı ve onarıcıdırlar

    E) Savunma sistemini oluştururlar



    13) X + Y = Z reaksiyonunda Z bir disakkarit ise bununla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) X ve Y birer monosakkarittir

    B) Bu bir dehidrasyon sentezidir

    C) Z maddesi glikozit bağı taşır

    D) Z maddesi bir proteindir.

    E) X glikoz olabilir.



    14) Bir hidroliz reaksiyonunda 520 molekül su kullanılmış ve 521 glikoz elde edilmiştir. Kaç glikozit bağı koparılmıştır?

    A) 520 B) 521 C) 522 D) 1040 E) 1100



    15) Aşağıdaki eşit kütleli moleküllerden hangisi parçalandığında en fazla momomer (yapıtaşı) oluşur?

    A) Glikoz B) Glikojen C) Sükroz D) Galaktoz E) Laktoz



    16) Kemik ve dişlerin gelişimi için en önemli mineral aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kalsiyum B) Demir C) İyot D) Fülor E) Magnezyum



    17) Guatr hastalığı hangi mineral eksikliğinde oluşur?

    A) Kalsiyum B) Fosfat C) İyot D) Bakır E) Magnezyum



    18) Fosfat açısından en zengin besin aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Süt B) Et C) Baklagiller D) Yeşil sebzeler E) Kuruyemiş


    Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın, ölüme erken sevgiye geç,
    Yine gecikmişim bağışla sevgilim, sevgiye on kala ölüme beş..

    )̲̅ζø̸√̸£ ч̸ø̸µ

  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    9. Sınıf Biyoloji Karbonhihratlar Ve Yağlarla İlgili Soru Örnekleri

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 68 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 2,57 puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Matematik İle İlgili Anket Soru Örnekleri
    By LaDyRoSe in forum Soru Cevap
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 15.04.12, 12:29
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.01.12, 00:41
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.12.11, 16:23
  4. Fonksiyonlarla İlgili Soru Cevap Örnekleri
    By Di@ßLeSsE in forum Soru Cevap
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 06.02.11, 19:48
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.01.11, 22:17

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.