Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Gelişim Alanları Dersi 2.Dönem 3. Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları - Gelişim Alanlı

  1. #1
    Özel Üye
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni Gelişim Alanları Dersi 2.Dönem 3. Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları - Gelişim Alanlı

    Sponsorlu Bağlantı

    Gelişim Alanları Dersi 2.Dönem 3. Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları - Gelişim Alanlı


    EĞİTİM ÖĞRETİM YILI................. ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 10.SINIF GELİŞİM ALANLARI DERSİ 2. DÖNEM 3. YAZILI SINAVI

    1) Bireylere acil yardım sağlanırken cinsiyet, meslek, statü, yakınlık derecesi gibi özelliklere dikkat edilmeksizin önceliğin, yaşamı en çok tehlike altında olana verilmesi gerekir.
    Bu görüş Kohlberg’in ahlak gelişimi kuramına göre aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
    A) İyi çocuk eğilimi B) Gelenek öncesi düzey
    C) Geleneksel düzey E) Gelenek sonrası düzey

    2) Bir öğretmen, öğretim etkinlikleri aracılığıyla öğrencilerine ahlaki değerleri kazandırmak isterse aşağıdakilerden hangisini öncelikle yapmalıdır?
    A)Sözleriyle öğrencilerin zihinlerinde ideal bir ahlak modeli oluşturmalıdır.
    B)Kuralların yaşanarak öğrenileceği bir ortam hazırlamalıdır.
    C)Sorunları derine inmeden, şöyle bir anlatıp geçmelidir.
    D)Doğru olmayan davranışları, sert bir biçimde eleştirmekten kaçınmamalıdır.

    3) Bir bireyin “devlet bana bir şey vermiyorsa, ben neden ona bir şey vereyim” şeklinde düşünmesi aşağıdaki ahlaki gelişim evrelerinden hangisi ile açıklanır?
    A)İtaat ve ceza B)Yasa ve düzen eğilimi
    C)Sosyal sözleşmeye uyum eğilimi D) Saf çıkarcı eğilim

    4) Freud’un psiko-analiz kuramında toplumun kuralları, gelenekleri ve yasaları kişiliğin hangi aşamasında yer alır?
    A)Ego B)İd C)Süper ego D)Bilinçdışı

    5) Freud’un “psiko-seksüel gelişim” kuramına göre aşağıdakilerden hangisi doğru sıralamayla verilmiştir?
    1.Genital dönem
    2.Oral dönem
    3.Gizil dönem
    4.Anal dönem
    5.Fallik dönem
    A)2,4,1,3,5 B)2,4,5,3,1 C)2,5,4,3,1 D)4,1,2,5,3

    6) Bireylerde cinsel işlevlerin ortaya çıkması aşağıdaki dönemlerden hangisinde olur?
    A)Erinlik B)Yetişkinlik C)Son çocukluk D)Somut işlemler dönemi

    7) Kohlberg’in Ahlak Gelişimi Kuramına göre, bireyin her olayda ve durumda “insan haklarına ve evrensel ilkelere” uygun olarak davranması aşağıdaki ahlaki evrelerin hangisinde gerçekleşir?
    A)Sosyal sözleşmelere uyum B)İyi çocuk eğilimi
    C)Yasa ve düzen eğilimi D)Evrensel ahlak ilkeleri

    8) ”İd” in yapmak istediği davranışlar ile toplumun belirlediği kurallar arasındaki uzlaştırıcı, içselleştirici, dengeyi kuran bilince dayalı sistem aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Süper ego B) Bilinçdışı C)Ego D)Bilinçaltı

    9) Aşağıdakilerden hangisi Piaget’in Ahlak Gelişimi dönemlerinden, dışa bağlı dönemin özelliklerinden birisidir?
    A)Kuralları sorgulamadan olduğu gibi kabul eder.
    B)Birey bir davranışın iyi ya da kötü olduğuna, niyeti dikkate alarak, karar verir.
    C)Koşulların değişmesine bağlı olarak kurallarında değişebileceğine inanır.
    D)Kuralları değerlendirmede kişisel görüşlerini kullanır.

    10) Kohlberg’in Ahlak Gelişimi kuramına göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Gelenek öncesi düzeyde yalnızca çocuklar bulunur.
    B)Gelenek sonrası döneme ulaşan bireylerin sayısı azdır.
    C)Ahlak gelişimi dönemleri başlıca üç dönemde düzenlenmiştir.
    D)Birey önce kendi çıkarlarını koruduğu dönemi sonra da grup çıkarları için çalıştığı bir dönemi geçirir.

    11) Freud’a göre başkaldırma, inatçılık, saldırganlık gibi davranışlar hangi dönemdeki ihtiyaçların yanlış karşılanmasıyla ortaya çıkar?
    A)Oral B)Anal C)Fallik D)Genital

    12) Freud’a göre aşağıdaki dönemlerden hangisinde cinsel dürtüler bastırılarak cinsel enerji sosyal olaylara yönelir?
    A) Fallik B) Gizil C) Anal D) Oral

    13)Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi dönemdeki çocuklarda ahlaki kuralların öğretiminde kullanılacak yöntemlerden birisi olamaz?
    A)Anne-babanın çocuklarına doğru rol-model olmaları
    B)Örnek olaylar vererek açıklamak
    C)Kurallara uymanın gerekliliğini açıklamak
    D)Oynadığı oyunlar içerisinde kurallar koymak

    14) İnsanın üreme sisteminin ve organlarının sağlıklı *** üretebilecek düzeye ulaşmasına …………………………….denir.

    15) Birey, sosyal çevre ile etkileşim içindeyken az ya da çok …………….. duyguları içindedir.
    A)Haz ve elem B)Hoşlanma C)Sevme-sevilme D)Üzüntü

    16. Organizmanın bir uyarana karşı verdiği cevaba……………. denir.
    A)Duygu B)Heyecan C)Refleks D)Haz-elem

    17. Yeni bir kardeşin dünyaya gelmesiyle çocuğun yaşadığı en belirgin olumsuz duygu hangisidir?
    A)Kıskançlık B)Öfke C)Saldırganlık D)İnatçılık

    18) Duygulardaki değişim ve gelişimin en yoğun yaşandığı dönem ………… dönemidir.
    A)Erken çocukluk B)Bebeklik dönemi C)İlkokul dönemi D)Ergenlik

    19. Bebeğin doğumdan sonraki ilk tepkisi ……………dır.
    A) Gülme B) Heyecan C)Korku D) Ağlama

    20. Cinsel eğitim nedir? Açıklayınız.

    Not: Her soru 5 puan değerindedir.


    BAŞARILAR
    Öğretmen:




    CEVAP ANAHTARI

    1.E
    2.B
    3.D
    4.C
    5.B
    6.A
    7.D
    8.C
    9.A
    10.A
    11.B
    12.B
    13.C
    14.Cinsel olgunluk
    15.A
    16.C
    17.A
    18.D
    19.D
    20. Cinsel eğitim, bireye üreme ile ilgili konu ve sorunlarda, cinsel iç dürtü ve güdülerini denetleyebilmesinde, cinsel konularda başkaları ile kuracağı ilişkilerde ve cinsel ilgilerinde gerekli davranışları kazandırmak için yapılan eğitimdir.



  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Gelişim Alanları Dersi 2.Dönem 3. Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları - Gelişim Alanlı


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.10.12, 16:23
  2. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.10.12, 16:21
  3. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 09.12.11, 08:46
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.01.11, 00:11
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.11.10, 04:13

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.