Sponsorlu Bağlantı

1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Özel Eğitimde Program Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soru Ve Cevapları

  1. #1
    Moderator
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni Özel Eğitimde Program Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soru Ve Cevapları

    Sponsorlu Bağlantı

    Özel Eğitimde Program Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soru Ve Cevapları


    Soruların yanındaki başlıkları doğru önermeler için (D), yanlış önermeler için (Y) yazarak doldurunuz

    1. ( ) Özel eğitim, sadece özürlü bireylerin yetersizliklerine uygun ortamda eğitim verir.
    2. ( ) Özel eğitim, gelişimlerinde benzerlikler gösteren çocuklara uygulanır.
    3. ( ) Özel eğitim pahalı bir eğitimdir.
    4. ( ) Özel eğitimde eğitim programı geneldir.
    5. ( ) Eğitim programı öğretim etkinliklerini olduğu kadar, destek hizmetlerini de kapsar.
    6. ( ) Özel eğitim alan öğrenciler, gerekli bakım ve tedavi aldıktan sonra normal eğitime devam edebilirler.
    7. ( ) Özel gereksinimlere sahip bireylere kesin bir sınıflama yapılması güçtür.
    8. ( ) Özel eğitimin amacı, özel eğitim gerektiren bireylere yapabildikleri doğrultusunda bağımsız yaşama becerileri kazandırmaktır.
    9. ( ) Özel eğitim, özürlü bireyleri en az kısıtlayıcı ortamlarda eğitmektir.
    10. ( ) Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimine, yeterli olgunluğa geldikten sonra başlanır.

    Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru seçeneği kurşun kalem kullanarak işaretleyiniz.
    11. Öğrenciye özgü bireysel hedeflerin alındığı öğretim programına ne denir?
    A) BEP
    B) Yıllık Plan
    C) Günlük Plan
    D) Grup Planı

    12. Aşağıdakilerden hangisi performans düzeyi belirleme aşaması değildir?
    A) Bireyin davranışları gözlenir.
    B) Önceden hazırlanmış raporlar incelenir.
    C) Bireyin hatalı davranışları değerlendirilmeye alınmaz.
    D) Bireyin yapabildikleri hakkında ailesiyle görüşülür.

    13. Öğrenci performansı değerlendirilirken hangi testler kullanılır?
    A) İşitme ve görme testi
    B) Ölçüt bağımlı beceri testi
    C) Zekâ testi
    D) Psiko - sosyal değerlendirme testi

    14. Aşağıdakilerden hangisi öğrenme yöntemlerinden değildir?
    A) Açık anlatım yöntemi
    B) Basamaklandırılmış yöntem
    C) Beceri öğretim yöntemi
    D) Kayıt tutma yöntemi

    15. Bir beceri ya da davranışın eğitimci tarafından yapılarak gösterilmesi hangi yardım
    türlerine girer?
    A) Sözel yardım
    B) Fiziksel yardım
    C) Görsel yardım
    D) İşaretsel yardım

    16. “Öğrenciler öğretmenin meyve tabağında bulunan sarı renkli meyveleri gösterip söylediklerini dinlerler.”
    Bu beceri basamaklandırılmış öğrenme yöntemlerinden hangisine girer?
    A) Yap - Göster
    B) Yap - Söyle
    C) Göster - Yap
    D) Göster – Söyle

    17. Birden çok basamaklı davranışların öğretilmesine ne denir?
    A) Doğruda öğretim
    B) Zincirleme öğretim
    C) Pekiştireç
    D) Marka yöntemiyle öğretim.

    18. Sözel yardım (ipucu) ne şekilde verilir?
    A) Bireye yapacağı davranışı hatırlatıcı açıklamalar yapılır.
    B) Bir davranışın nasıl yapılacağı gösterilir.
    C) Yapılması işlenen davranışla ilgili işaretler kullanılır.
    D) Resim, şekil gibi görsel malzemeler ipucu olarak kullanılır.

    19. Aşağıdakilerden hangisi pekiştireç kullanımında doğru bir davranıştır?
    A) Birey pekiştirece istediği an ulaşabilmelidir.
    B) Pekiştireç, davranıştan çok sonra da verilebilir.
    C) Abartılı olmayan sevgi sözcükleri kullanılabilir.
    D) Pekiştireci olumlu davranışın her aşamasında kullanmak verimli olur.

    20. Aşağıdakilerden hangisi değerlendirmede hedefimiz olamaz?
    A) Amaçların çocuğa uygunluğunu tespit etmek.
    B) Davranışların öğrencide ne ölçüde gerçekleştiğini ölçmek.
    C) Öğrencinin belirlenmiş amaçları ne kadar yapabildiğini öğrenmek.
    D) Bir öğrencinin becerilerini diğer öğrencinin becerileriyle karşılaştırmak.

    HER SORU 5 PUAN TOPLAM 100 PUANDIR



    ÖZEL EĞİTİMDE PROGRAM DERSİ 1.DÖNEM 1.YAZILI CEVAP ANAHTARI

    1) Y
    2) Y
    3) D
    4) Y
    5) D
    6) Y
    7) D
    8) D
    9) D
    10) Y
    11) A
    12) C
    13) B
    14) D
    15) C
    16) D
    17) B
    18) A
    19) C
    20) D




  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Özel Eğitimde Program Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soru Ve Cevapları


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.01.11, 23:48
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.12.10, 02:44
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.12.10, 02:29
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.11.10, 18:37
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.11.10, 17:41

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.