Sponsorlu Bağlantı

1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Motosiklet Testi,kendinizi sınayın 2

  1. #1
    Mavi Admin
    Sponsorlu Bağlantı

    Motosiklet Testi,kendinizi sınayın 2

    Sponsorlu Bağlantı

    Motosiklet Testi,kendinizi sınayın 2

    1. Akümülatörün görevi asagidakilerden hangisidir?
    a)Motor çalismazken, isik ve özel alicilari çalistirmak
    b)Motor çalismazken diferansiyeli çalistirmak
    c)Motor çalismazken yaglamayi saglamak
    d)Motor çalismazken vites kutusunu çalistirmak

    2. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre, belirli kilometre dolunca asagidaki parçalardan hangisi degistirilir
    a)Buji
    b)Rot
    c)Aks
    d)Saft

    3. Motosikletin sinyal lambalarindan biri yanmiyorsa sebebi nedir
    a)Endüksiyon bobini yanmistir
    b)Lamba yanmistir
    c)Alternatör yanmistir
    d)Konjektör yanmistir

    4. Asagidakilerden hangisi aktarma organi elemanidir
    a)Motor
    b)Kavrama
    c)Amortisör
    d)Rot

    5. Motosiklette vites kutusunun bakimi yapilirken neresine bakilir
    a)Suyuna
    b)Yagina
    c)Asidine
    d)Antifrizine

    6. Atesleme sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir?
    a)Saft
    b)Avans
    c)Balans
    d)Rot

    7. Motosiklete hangi yakit kullanilir
    a)Motorin
    b)Gaz
    c)Benzin
    d)LPG

    8. Buji ile ateslemeli motorlarda asagidaki yakitlardan hangisi kullanilir?
    a)Ispirto
    b)Motorin
    c)Benzin-LPG
    d)Gaz yagi

    9. Motosikletin sinyal lambalari çalismiyorsa ariza asagidakilerden hangisindedir
    a)Konjektörde
    b)Alternatörde
    c)Bujilerde
    d)Flâsörde

    10. Motosiklette viteslere geçis zor oluyorsa sebebi nedir
    a)Fren pedalina tam basilmamistir
    b)Gaz tam verilmemistir
    c)Debriyaj tam ayirmiyordur
    d)Jikle çekiktir

    11. Asagidakilerden hangisi motorun parçalarindan biridir?
    a)Buji
    b)Rotil
    c)Diferansiyel
    d)Rot basi

    12. Motorlar yakit çesitlerine göre nasil siniflandirilir?
    a)Benzin, Dizel ve LPG Li
    b)Mazot ve fuel oil
    c)Dizel ve fuel oil
    d)Gaz yagi ve mazot

    13. Akümülatörün bakiminda neye bakilir?
    a)Elaman kapak deliklerinin açik olup olmadigina
    b)Elamanlar içersindeki ispirto seviyesine
    c)Elamanlar içersinde antifriz seviyesine
    d)Plakalarin temiz olup olmadigina

    14. Motosikletin fari yanmiyorsa hangisine bakilir
    a)Konjektöre
    b)Far anahtarina
    c)Endüksiyon bobinine
    d)Bujiye

    15. Hava filitresi tikali bir motor nasil bir karisimla çalisir
    a)Normal karisim
    b)Zengin karisim
    c)Fakir karisim
    d)Az karisim

    16. Motorsikletin kampanasi el ile kintrol edildiginde asiri isinmissa ariza ne olabilir
    a)Defransiyel ayari bozulmustur
    b)Vites kutusu ayari bozulmustur
    c)Fren ayari bozulmustur
    d)Rölanti ayari bozulmustur

    17. Motosikletin fren lambasi yanmiyorsa ariza nedir
    a)Fren hidroligi fazladir
    b)Fren müsürü arizalidir
    c)Fren pedali arizalidir
    d)Fren sisteminde hava vardir

    18. Motorlar çalisma zamanlarina göre nasil siniflandirilir?
    a)Bir ve üç zamanli
    b)Iki ve bes zamanli
    c)Iki ve dört zamanli
    d)Bir ve dört zamanli

    19. Asagidakilerden hangisi motorun parçalarindan biridir?
    a)Saft
    b)Piston
    c)Istavroz dislisi
    d)Aks

    20. Motora gerekli olan benzin hava karisimini ayarlayan asagidakilerden hangisidir?
    a)Distribütör
    b)Egzoz manifoltu
    c)Karbüratör
    d)Benzin otomatigi
    21. Motosikletin egzoz dumani siyah çikarsa muhtemel ariza neresindedir
    a)Motor isisi artmistir
    b)Motor yagi kirlenmistir
    c)Karisim orani bozulmustur
    d)Motor yagi kalinlasmistir

    22. Asagidakilerden hangisi motorun parçalarindan biridir?
    a)Ayna dislisi
    b)Karbüratör
    c)Kavrama(Debriyaj
    d)Istavroz dislisi

    23. Motorun devri arttikça, dinamodan çikan fazla akimi ve voltaji ayarlayip devreye ve aküye gönderen parça hangisidir?
    a)Distribütör
    b)Konjektör(Regülâtör)
    c)Kondansatör(Meksefe)
    d)Endüksiyon bobini

    24. Motor çalismazken, kontak anahtari atesleme durumunda açik unutulursa, atesleme sisteminde görülebilecek arizalardan biri hangisidir?
    a)Bujilerin yanmasi
    b)Endüksiyon bobininin yanmasi
    c)Konjektörün yanmasi
    d)Flâsörün yanmasi

    25. motosiklet tesisatini kisa devreden koruyan parça nedir
    a)Konjektör
    b)Sigorta
    c)Meksefe
    d)Alternatör

    26. Motor çalisirken yag göstergesinde herhangi bir anormallik görüldügünde ne yapilir?
    a)Motor devri yükseltilir
    b)Motor devri düsürülür
    c)Motor rölantide çalistirilir
    d)Motor hemen durdurulur

    27. Motor, yaglama yagi seviyesi normalin çok altinda iken çalistirilacak olursa ne olur?
    a)Motor çok sogur
    b)Motor suyuna yag karisir
    c)Motor isinir, yanar
    d)Yakita yag karisir
    28. Atesleme sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir?
    a)Eksantrik
    b)Krank mili
    c)Piston
    d)Buji

    29. Akümülatörün bakimindan asagidakilerden hangisi yapilir?
    a)Suyu bosaltilip yaglanir.
    b)Suyu bosaltilip içi temizlenir.
    c)Plakalari temizlenir.
    d)Kutup baslarinin oksitleri temizlenir.

    30. Akümülatörün bakiminda hangisi yapilir?
    a)Akümülatörün tamami saf su ile doldurulur.
    b)Plakalarin 1 cm üzerine kadar saf su doldurulur
    c)Plakalarin 1 cm altina kadar saf su doldurulur.
    d)Plakalarin ortasina kadar saf su konulur.

    31. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre, belirli kilometre boyunca asagidaki parçalardan hangisi degistirilir?
    a)Aks
    b)Istavroz
    c)Platin
    d)Mavsal

    32. Motor çalismazken, kontak anahtari atesleme durumunda açik unutulursa,atesleme sisteminde görülebilecek arizalardan biri hangisidir?
    a)Regülâtörün yanmasi
    b)Bujilerin yanmasi
    c)Platinin yanmasi
    d)Flâsörün yanmasi

    33. Hava sogutmali motoru su sogutmali motordan ayiran özellik nedir?
    a)Bujilerin olmamasi
    b)Silindir kapaginin olmamasi
    c)Radyatörün olmamasi
    d)Akümülatörün olmamasi

    34. Yakit sisteminde yapilan ayarlar asagidakilerden hangisidir
    a)Debriyaj
    b)Buji
    c)Rölanti
    d)Platin

    35. Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmis ise ne ilave edilir?
    a)Asit
    b)Ispirto
    c)Saf su
    d)Antifriz

    36. Buji ayarlari yanlis yapilmis bir motorun egzoz dumani ne renk çikar
    a)Mavi
    b)Sari
    c)Siyah
    d)Kirmizi

    37. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre, belli kilometre dolunca asagidakilerden hangisi degistirilir?
    a)Fren hidroligi
    b)Sogutma Suyu
    c)Sogutma antifrizi
    d)Motor yagi

    38. Motorlar, sogutma sistemlerine göre nasil siniflandirilir?
    a)Su ve yag sogutmali
    b)Su ve hava sogutmali
    c)Su ve benzin sogutmali
    d)Su ve motorin sogutmali

    39. Benzinli bir motor için asagidakilerden hangisi dogrudur?
    a)Sikistirilmis olan benzin ile hava, enjektör ile ateslenir.
    b)Sikistirilmis olan benzin, buji ile ateslenir.
    c)Sikistirilmis olan benzin hava- karisimi, buji ile ateslenir.
    d)Sikistirilmis olan hava, buji ile ateslenir.

    40. Motor ayarlari bozulmus bir motosiklette fazla yakit sarfiyati nasil anlasilir
    a)Mavi egzoz dumanindan
    b)Sari egzoz dumanindan
    c)Siyah egzoz dumanindan
    d)Beyaz egzoz dumanindan

    41. Atesleme sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir?
    a)Eksantrik
    b)Platin
    c)Saft
    d)Rot

    42. Motosiklet neden hararet yapar
    a)Radyatör açik oldugu için
    b)Sogutma suyu çogaldigi için
    c)Uygun devirde ve viteste kullanilmadigi için
    d)Termostat olmadigi için
    43. Bir motosikletin egzoz dumani siyah çikiyorsa asagidakilerden hangisine bakilir
    a)Yag seviyesine
    b)Sogutma suyuna
    c)Vantilatöre
    d)Hava filtresine

    44. Motor yaginin kontrolü yapilirken yag, yag çubugunun neresinde olmalidir?
    a)Yag çubugunun alt çizgisinde
    b)Yag çubugunun iki çizgisi arasinda
    c)Yag çubugunda hiç görülmemeli
    d)Yag çubugunun üst çizgisinde
    45. Karbüratöre giren havayi temizleyen parça asagidakilerden hangisidir?
    a)Benzin filtresi
    b)Su filtresi
    c)Yag filtresi
    d)Hava filtresi

    46. Motosiklet kullanirken yakittan tasarruf etmek için ne yapilir
    a)Hava filtresi temizlenir
    b)Mazot filtresi temizlenir
    c)Yag filtresi temizlenir
    d)Benzin filtresi temizlenir

    47. Motor çalistigi sürece, yaglamanin olup olmadigi asagidaki parçalarin hangisinden anlasilir?
    a)Yag çubugundan
    b)Yag karterinden
    c)Yag göstergesinden
    d)Yag filtresinden

    48. Motosiklet farlarinin yanmamasinin sebebi asagidakilerden hangisidir
    a)Ampermetre arizali olabilir
    b)Sigorta atmis olabilir
    c)Yakit göstergesi arizali olabilir
    d)Voltmetre arizali olabilir

    49. Motosiklet de motorun görevi asagidakilerden hangisidir?
    a)Akümülatörden aldigi enerjiyi durgun enerjiye çevirmek.
    b)Akümülatörden aldigi enerjiyi isi enerjisine çevirmek.
    c)Yakittan elde ettigi isi enerjisini mekanik enerjiye çevirmek.
    d)Yakittan elde ettigi mekanik enerjiyi isi enerjisine çevirmek.

    50. Sigorta yanmis ise ne yapilir
    a)Bakir tel sarilir
    b)Çelik tel sarilir
    c)Yenisi takilir
    d)Sigara kagidi sarilir
    Cevap Anahtarı
    1- A 24-B 47-C
    2- A 25-B 48-B
    3- B 26-D 49-C
    4- B 27-C 50-C
    5 -B 28-D
    6- B 29-D
    7- C 30-B
    8- C 31-C
    9- D 32-C
    10-C 33-C
    11-A 34-C
    12-A 35-C
    13-A 36-C
    14-B 37-D
    15-B 38-B
    16-C 39-C
    17-B 40-C
    18-C 41-B
    19-B 42-C
    20-C 43-D
    21-C 44-B
    22-B 45-D
    23-B 46-A











  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Motosiklet Testi,kendinizi sınayın 2


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24.08.10, 02:33
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.01.10, 10:07
  3. TesTi yapın kendinizi tanıyın
    By superisi in forum Bayanlar İçin Testler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.04.09, 01:36
  4. TesTi yapın kendinizi tanıyın.......
    By ßυяçìη ` in forum Güzellik Sırları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.04.09, 20:00
  5. Motosiklet Testi, kendinizi sınayın
    By Sword_of_HeLL in forum Motorsiklet Haberleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.05.08, 21:58

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.