Sponsorlu Bağlantı

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: 10. Sınıf Testler 10. Sınıf Coğrafya Testleri 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test

  1. #1
    Mavi Admin
    Sponsorlu Bağlantı

    10. Sınıf Testler 10. Sınıf Coğrafya Testleri 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test

    Sponsorlu Bağlantı

    10. Sınıf Testler10. Sınıf Coğrafya Testleri 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test (Yeraltı Suları) 10. Sınıf Coğrafya Yeraltı Suları Testleri
    Soru 1. Çöküntü havzaları içinde oluşan büyük göller aşağıdaki bölgelerin hangisinde yaygın olarak görülür?



    A) Doğu Afrika

    B) Kuzey Amerika

    C) Asya’nın batısı

    D) Kuzeybatı Avrupa

    E) Güney Amerika



    Soru 4. Bir akarsudan sulama amacı ile yılın ancak belli bir kesiminde yararlanılabiliyorsa, bu durum akarsuyun öncelikle hangi özelliği ile ilgili olabilir?



    A) Rejimiyle

    B) Akımıyla

    C) Hızıyla

    D) Eğimiyle

    E) Yüküyle





    Soru 5. “Türkiye’de akarsular, saniyede akıttıkları toplam su miktarı bakımından fazla zengin sayılmaz. Ancak enerji potansiyeli bakımından oldukça zengindir.”



    Bu durum aşağıdakilerden hangisine kanıt olabilir?





    A) Akarsu yataklarında eğimin fazla olduğuna

    B) Akarsu havzalarının geniş olduğuna

    C) Akarsuların kar suyuyla beslendiğine

    D) Akarsu rejimlerinin düzensizliğine

    E) Akarsuların sık sık yatak değiştirdiğine.



    Soru 6. Akarsulardan;

    I. Ulaşım

    II. Turizm

    III. Enerji üretimi

    IV. Sulama ve kullanma suyu sağlama alanlarında yaralanılabilir.



    Türkiye’deki akarsulardan bu alanların en çok hangilerinden yararlanılmaktadır?



    A) I ve II B) I ve III C) I ve IV



    D) II ve III E) III ve IV



    Soru 7. Çok kısa bir süre içinde birden bire kabararak coşkun bir şekilde akan, sonra kuruyacak duruma gelen akarsulara “sel rejimli” akarsular denir. Bölgelerin yağış rejimi göz önüne alındığında, sel rejimli akarsuların daha çok hangi bölgede görülmesi beklenir?





    A) İç Anadolu Bölgesinde

    B) Marmara Bölgesinde

    C) Ege Bölgesinde

    D) Karadeniz Bölgesinde

    E) Doğu Anadolu Bölgesinde







    Soru 8. Aşağıdaki göllerden hangisi volkanik set gölü sınıflandırmasına girer?

    A) Van Gölü

    B) Yedi Göller

    C) Tuz Gölü

    D) Uluba Gölü

    E) Abant Gölü





    Soru 9. Aşağıdaki göllerden hangisi karstik kökenli bir göldür?

    A) Van Gölü

    B) Tuz Gölü

    C) Salda Gölü

    D) Eğirdir Gölü

    E) Manyas Gölü



    Soru 10. Aşağıdaki göllerden hangisi alüviyal set gölüdür?



    A) Tuz Gölü

    B) Mogan Gölü

    C) Kuş Gölü

    D) Beyşehir Gölü

    E) Hazar Gölü



    Soru 11. Türkiye’deki akarsuların üzerinde taşımacılık yapılamıyor.

    Bu durumun oluşmasında:

    I. Yatak eğimlerinin fazla olması

    II. Akarsu uzunluğunun yetersiz olması

    III. Denge profiline ulaşamamış olması

    IV. Sulama amacıyla kullanılıyor olması



    gibi faktörlerden hangileri daha fazla etkilidirler?





    A) I ve II

    B) II ve III

    C) III ve IV

    D) II ve IV

    E) I ve III

    Soru 12. Türkiye’deki akarsular için aşağıdaki saptamalardan hangisini yaparsak yanlış olur?





    A) Denge profiline ulaşmamıştır

    B) Rejimleri düzensizdir

    C) Ulaşıma elverişli değildirler

    D) Yatak eğimleri azdır

    E) Enerji potansiyelleri fazladır





    Soru 13. Ege ve Akdeniz Bölgesi akarsularının debisi yaz aylarında önemli miktarda azalır. Böyle bir durumun oluşmasının temel sebebi aşağıdakilerden hangidir?



    A) Yağışın şekli

    B) Akarsu yatak eğimi

    C) Akarsu boylarının uzunluğu

    D) Bölgelerin yağış rejimleri

    E) Yağışların biçimi





    Soru 14. Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi akarsularının boyları kısa iken, Ege Bölgesi akarsularının boylarının uzun olmasının temel sebebi nedir?







    A) Yatak eğimleri

    B) Dağların uzanış doğrultusu

    C) Yıllık yağış miktarı

    D) Yağış rejimleri

    E) Kayaçların yapısı





    Soru 15. Akarsuların rejimlerini etkileyen en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?



    A) Yağışın miktarı

    B) Yağış rejimi

    C) Akarsuyun uzunluğu

    D) Yatak eğimi

    E) Debisi

    Soru 16. Aşağıdakilerden hangisi bir akarsuların debisi üzerinde etkili değildir?





    A) Yağışın miktarı

    B) Bitki örtüsü

    C) Kar ve buz erimesi

    D) Buharlaşma miktarı

    E) Yatağının yapısı







    Soru 17. Aşağıdakilerden hangisi akarsuların aşındırma faaliyetleri sonucunda oluşmuştur?



    A) Dağ eteği ovası

    B) Falez

    C) Birikinti konisi

    D) Delta

    E) Dev kazanı







    Soru 18. Aşağıdakilerden hangisini oluşumunda akarsular etkili olmamıştır?



    A) Moren

    B) Kırgıbayır

    C) Peribacası

    D) Dev kazanı

    E) Menderes



    Soru 19. Aşağıdaki akarsularımızdan hangisi karma rejimli bir akarsudur?



    A) Gediz

    B) Susurluk

    C) Dicle

    D) Göksu

    E) Çoruh





    Soru 20. Aşağıdaki yer şekillerinden hangisinin oluşabilmesi için eğimin azalması gerekmektedir?



    A) Çentik vadi

    B) Menderes

    C) Peribacası

    D) Seki

    E) Asılı vadi



    1C 2A 3A 4E 5A 6A 7C 8B 9E 10D 11D 12B 13B 14E 15E 16A 17C 18B



    Eğer bir gün
    dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,
    Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme!

    Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İM VAR!" de!



  2. #2
    Junior Member

    Standart Cevap: 10. Sınıf Testler 10. Sınıf Coğrafya Testleri 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test

    daha başka yokmu

  3. #3
    Junior Member

    Standart Cevap: 10. Sınıf Testler 10. Sınıf Coğrafya Testleri 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test

    başka soru koyabilirmisiniz

  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    10. Sınıf Testler 10. Sınıf Coğrafya Testleri 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 29.04.14, 01:20
  2. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 12.12.11, 20:22
  3. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 26.10.11, 12:43
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.02.10, 18:36
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.12.09, 22:12

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.