Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Fonksiyonlarla İlgili Soru Cevap Örnekleri

  1. #1
    Moderator
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni Fonksiyonlarla İlgili Soru Cevap Örnekleri

    Sponsorlu Bağlantı

    Fonksiyonlarla İlgili Soru-Cevap Örnekleri - Fonksiyonlarla İlgili Soru-Cevaplar

    Fonksiyon Soruları

    Konu RedBuLL tarafından (23.02.12 Saat 12:08 ) değiştirilmiştir.



  2. #2
    Moderator

    Standart Cevap: Fonksiyonlarla İlgili Soru-Cevap Örnekleri - Fonksiyonlarla İlgili Soru-Cevapl

    ÖRNEK: A={-3,-1,0,2,3}
    F=A R fonksiyonu
    F{(-3,5),(-1,2),(0,3),(2,5),(3,-4)} olarak veriliyor.
    F(-3)+f(0)+f(3) toplamı nedir?

    A)0 B)2 C)3 D)4 E)5

    ÇÖZÜM:

    f(-3)= 5 f(-3)+f(0)+f(3)=5+3-4=4 olur.
    f(0)= 3 olduğundan
    f(3)=-4 Cevap: d


    1) f A dan B ye bir fonksiyon, x x2 fonksiyonunun bire bir midir?

    CEVAP:
    f(-2) = (-2)2 = 4
    f(2) =22 = 4 olduğundan, -2 ¹ 2 Þ f(-2) = f(2) olur yani verilen fonksiyon bire bir değildir.


    2) A ={ -1, 0,1 } ve b={ 0,1 }kümeleri için f A dan B ye bir fonksiyon f(x) = x2
    fonksiyonunun örten olmadığını araştırınız.

    CEVAP:
    f(-1) = 1
    f(0) = 0 Þ f(A.) = {0,1} dır.
    f(1) =1

    f(A.) = B olduğundan f örtendir.


    3) A = {-1, 0,1,2,3} ve B = {0,1,2,34,5,10} kümeleri veriliyor. f(x) = x2 + 1 fonksiyonu içine bir fonksiyon mudur? ( f; A dan B ye bir fonksiyon)

    CEVAP:
    f(-1) = (-1)2 + 1 = 2
    f(0) = 02 +1 = 1
    f(1) = 12 + 1 = 2
    f(2) = 22 + 1 = 5
    f(3) = 32 + 1 = 10
    f(A.) = { 1,2,5,10} ¹ B olduğundan, f içine fonksiyondur.


    4) f : R [2 + ¥ ] f(x) = x2 + 2 bire bir ve örten midir? x ³ 0

    CEVAP:
    f(0) = 02 +2 = 2 Örtendir -1 ¹ 1
    x1 ¹ x2 için f(x1) ¹ f(x2) f(-1) = f(1)
    f(-1) = (-1)2 + 2 = 3
    f(1) = 12 +2 = 3 Birebir değil

    5) f : R R f(x) = ( a-2 ) . x2 + ( b+3 )x + 7 sabit fonksiyon ise a – b +f(x)=?


    CEVAP:
    f(x) = c olduğundan
    f(x) = ( a - 2 ) . x2 + ( b + 3 ) . x +7
    0 0
    a–2 = 0 b+3 = 0
    a = 2 b = -3
    f(x) = 7 a + b + f(x) = 2+3+7 = 12

    6) f :R R , f(x) = x3 – 4x +2 olduğuna göre f-1(2) nedir?

    CEVAP:
    f-1(2) = x Þ f(x) = 2


    Þ x3 – 4x +2 = 2
    Þ x3 – 4x = 0
    Þ x( x2 – 4 ) = 0
    Þ x = 0, x = 2, x = -2
    f-1(2) = { -2, 0 ,2 } bulunur.

    7) f : R-{-1} R, f(x) = x2 – 3x + 2 olduğuna göre, f-1(6.) nedir?

    CEVAP:
    f-1(6.) = x Þ f(x) = 6
    Þ x2 –3x + 2 = 6
    Þ x2 –3x –4 = 0
    Þ ( x-4 ) (x + 1 ) = 0
    Þ x = 4, x = -1
    x = -1 sayısı tanım kümesinin elemanı olmadığı için f-1(6.) = 4

  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    Fonksiyonlarla İlgili Soru Cevap Örnekleri

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. "Can" İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri
    By RedBuLL in forum Soru Cevap
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.04.14, 17:27
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.02.12, 12:06
  3. Fibonacci Sayı Dizisi İle İlgili Soru Cevap Örnekleri
    By LaDyRoSe in forum Performans Çalışmaları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.12.11, 22:28
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 31.10.10, 18:02

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.