Sponsorlu Bağlantı

+ Cevap Ver
Sayfa 1/2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: 4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

  1. #1
    Moderator
    Sponsorlu Bağlantı

    Yeni 4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

    Sponsorlu Bağlantı

    4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

    4.sınıf TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ
    I. YARIYIL II. SINAVI
    Adı Soyadı:…………………………………… ………….
    Numarası :……………………

    SORULAR
    Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz.(50 P)
    () 1. Kazalarla karşılaştığımızda 112 acil servisi aramalıyız.
    () 2.
    Taşıtlara inip binerken sağ taraftaki kapıyı kullanmalıyız.
    () 3.
    Taşıt içerisinde ayağa kalkarak oturduğumuz yerleri değişebiliriz.
    () 4.
    Yayalar için YEŞİL ışık yandığında karşıdan karşıya geçmeliyiz.
    () 5.
    Trafik polisini görünce emniyet kemerini takmalıyız.
    () 6.
    Acil servis numaralarını gereksiz yere aramamalıyız.
    () 7.
    Taşıt içerisinde kabuklu yiyecekler yiyerek çöplerini yere atmalıyız.
    () 8.
    Taşıtlar tamamen durmadan inip binmemeliyiz.
    () 9.
    Çocuklar araçların ön koltuklarına oturtulmamalıdır.
    ()10.
    Bisiklete binerken ellerimizi bırakmalıyız.

    Aşağıdaki sorularında doğru şıkkı daire içine alarak işaretleyiniz.(50 P)

    1.
    Aşağıdakilerden hangisi, yolcuların trafik kazalarına ne-den olabilecek davranışlarındandır?
    A.
    taşıtın penceresinden dışarı sarkmak B. kırmızı ışıkta geçmek
    C. taşıt yolu üzerinde oynamak D. trafik görevlilerinin uyarılarına dikkat etmemek


    • Aşağıdakilerden hangisi, bisikletle yapılmaması gereken davranışlardandır?

    A. yayalara karşı saygılı davranmak B. taşıtlara tutunmadan bisiklet sürmek
    C. bisikleti iki eliyle birden sürmek D. gerekli durumlarda aşırı hız yapmak

    3.
    Araç içinde bulunmayan, kara yolu üzerinde hareketli ya da hareketsiz olan insanlara ne denir?
    A.
    görevli B. yaya
    C.
    sürücü D. yolcu


    • Yayalar, karanlıkta yürürken kolay görülebilmeleri için aşağıdaki önlemlerden hangisini almalıdırlar?

    A. Sürücüleri el işareti ile uyarmalıdırlar. B. Grup halinde yürümelidirler.
    C.
    Açık renk giysiler giymelidirler. D. Koyu renkli giysiler giymelidirler.


    • Aşağıdakilerden hangisi, yolculuklarda emniyet kemeri takmanın yararını belirtmektedir?

    A. Yolculuğun rahat geçmesini sağlar.
    B.
    İnsanları aşırı sıcak ve soğuktan korur.
    C.
    Araç içindeki kişilerin bir yere çarpmalarını önler.
    D.
    Yolcuların araç içinde hareket etmelerini önler.



  2. #2
    Moderator

    Standart Cevap: 4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik

    4-A TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ
    I. YARIYIL I. SINAVI
    Adı Soyadı:
    Numarası :
    SORULAR
    Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz.(50 P)
    ( ) 1. Yaya olarak eve giderken en kısa ve güvenli yolları seçmeliyiz.
    ( ) 2. Gece yaya yürürken üzerimizde koyu renkli kıyafetler olmalıdır.
    ( ) 3. Servis araçlarına binerken sırayla binmeliyiz.
    ( ) 4. Yayalar için KIRMIZI ışık yandığında karşıdan karşıya geçmeliyiz.
    ( ) 5. Araçlar için SARI ışık geç anlamındadır.
    ( ) 6. Servis içerisinde oturduğumuz yerden kalkmamalıyız.
    ( ) 7. Karşıdan karşıya geçerken yaya geçidinin sağından yürümeliyiz.
    ( ) 8. Duran aracın önünden ve arkasından karşıya geçmeliyiz.
    ( ) 9. Çevremizde gördüğümüz trafik işaret ve levhalarını korumalıyız.
    ( )10. Karşıdan karşıya geçerken önce sağa bakmalıyız.

    Aşağıdaki sorularında doğru şıkkı daire içine alarak işaretleyiniz.(50 P)
    1.Bisikletle ilgili, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
    A. Bisikletle yük ve yolcu taşımacılığı yapılabilir.

    B. Bisiklet, insan gücüyle hareket eden motorsuz taşıttır.

    C. Bisiklet, motorla donatılmış bir ulaşım aracıdır.

    D. Bisiklet, sadece yolcu taşımak için üretilmiş taşıttır.

    • Aşağıdakilerden hangisi, yayaların uymaları gereken ku-rallardan biridir?

    A. Yaya alt ve üst geçitlerini kullanmak. B. Karşıya, taşıtların arasından geçmek.
    C. Taşıt tehlikesi olmayan kaldırımlarda oynamak. D. Araç yoksa taşıt yolunda oynamak.
    3.Hangisi, yaya kaldırımı olmayan yolda yürürken uyulması gereken kurallardandır?
    A. Taşıt yolunun gidiş yönüne göre en sağında yürümek.
    B. Sürücüleri uyararak taşıt yolunun ortasında yürümek.

    C. Gidiş yönüne göre sol bankette yürümek.

    D. Gidiş yönüne göre sağ bankette yürümek.

    • Taşıt yolunda, yayaların karşıya güvenli geçişlerini sağla-yan ve işaretlerle belirlenmiş alanlara ne denir?

    A. yaya kaldırımı B. yaya alt geçidi C. yaya üst geçidi D. yaya geçidi


    • Aşağıdakilerden hangisi, yolcuların kurallara uygun dav-ranışlarındandır?

    A. Üzeri açık araçlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmak.
    B. Taşıt tamamen durmadan binmek ya da inmek.

    C. Taşıt içinde oturmadan ya da uygun yerlere tutunmadan yolculuk yapmak.
    D. Taşıtların penceresinden başını ve kolunu çıkarmadan yolculuk yapmak.

  3. #3
    Moderator

    Standart Cevap: 4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik

    4. sınıf trafik soruları

    TRAFİK DERSİ 1.YAZILI SORULARI

    Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz. (20p)


    1-Aşağıdakilerden hangisi kara yolu ulaşımı aracıdır?

    a-uçak b-gemi c-otobüs d-feribot

    2-Trafik akışını kesmemek için taşıt yolunun üstünden geçirilen kö
    prü aşağıdakilerden hangisidir?
    a-üst geçit b-alt geçit c-boğaz köprüsü d-yaya kaldırımı

    3-Şehirlerarası yolların iki yanındaki çakıl yada toprak yol aşağıdakilerden hangisidir?

    a-banket b-cadde c-sokak d-taşıt yolu

    4-Aşağıdakilerden hangisi gece yürüyüşlerinde fark edilebilmek için alınması gereken önlemlerden değildir?

    a-Çantaların üstüne yansıtıcı etiket yapıştırmak
    b-El feneri taşımak
    c-Kalın ve koyu renkli kıyafetler giymek
    d-Yansıtıcı özelliği olan kıyafetler giymek

    5-Acil yardım merkezinin telefon numarası aşağıdakilerden hangisidir?

    a-112 b-121 c-122 d-211

    Aşağıda verilen cümlelerdeki boşluklara uygun olan sözcüğü yerleştiriniz.(10p)

    (trafik işaretleri,yaya,sağ,s okak)

    1-Trafikte taşıt içinde bulunmayan hareketli veya hareketsiz halde bulunan insanlara

    …………………..denir
    2-Caddeye oranla daha dar ve kısa yollara …………..denir.
    3-Yaya kaldırımsız yollarda yolun …………..tarafından yürümeliyiz.
    4-Trafiği düzenlemek için kullanılan özel işaretlerin tümüne………………denir.


    Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara (D) ,yanlış olanlara(Y) yazınız. (20p)

    ( )Trafik düzenini ve güvenini trafik polisi sağlar.
    ( )Araçta yolculuk yaparken emniyet kemeri takmalıyız.
    ( )Toplu taşıma araçlarını kirletmeliyiz.
    ( )Kaldırımda yürürken arkadaşlarımızla itişmeliyiz.
    ( )Şehir içinde bulunan ana yola sokak denir.
    Aşağıda verilen trafik işaret levhalarının isimlerini yazınız. (20p)



    Aşağıdaki soruları cevaplayınız.(3x10=30 )


    1-Karşıdan karşıya geçerken nasıl geçmeliyiz ve karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat etmeliyiz?

    ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… …




    2-Gece yürürken nasıl giysiler giymeliyiz.Neden?

    ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ………………




    3-Trafikte;kırmızı ışık,sarı ışık,yeşil ışık yanması araçlar için ne anlama geliyor?kısaca yazınız.

    Kırmızı ışık:
    ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ....
    ……………………………………………………… ………………………………………… ...

    Sarı ışık:

    ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... .......



    Yeşil ışık:

    ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ..................... ........

  4. #4
    bir kişi
    Guest

    Icon14 Cevap: 4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik

    bu test çok güzeldi

  5. #5
    ModeratoR

    Standart Cevap: 4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik

    1-S) Trafik kazaları aşağıdaki unsurlardan hangisinden kaynaklanmaz?
    reformturk.com - 4. sınıf trafik ve ilk yardım dersi 1. ve 2. sınav soruları
    a-insan b-araç c-yol d-bitki



    2-S) Trafik kazaları en çok hangi unsurdan kaynaklanır?

    a-insan b-yol c-çevre koşulu d-araç



    3-S) Aşağıdakilerden hangisi kaza çeşitlerinden birisi değildir?

    a-çarpışma b-devrilme c- park etme d-hayvana çarpma



    4-S) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarında sürücüden kaynaklanan hatalardan değildir?

    a-aşırı hız b-hatalı şerit değiştirme c-alkol d- yolun bozuk oluşu



    5-S)Aşağıdaki mekanlardan hangisine araç park edilebilir?

    a- Otopark yerlerine b- Yangın musluklarının yanına

    c-Yaya yollarına d-Duraklamanın yasak olduğu yerlerde



    6-S) Aşağıdakilerden hangisi yayalardan kaynaklanan trafik kazası sebebidir?

    a- Öndeki aracı yakın takip etme b- Yorgun ve uykusuz araç kullanma

    c-Taşıt yolunda dalgın ve dikkatsiz yürüme d-Geçiş hakkına uymama



    7 Aşağıdakilerden hangisi görme ve görülme amaçlı sinyallerden değildir?

    A)Fren lambası B)Dönüş ışıkları C)Flaşörler D)Klakson

    8-S) Sürücüler bir günde (24 saat içinde) sürekli olarak mola vermeden en fazla kaç saat araç kullanmalıdır?

    a-3 saat b-5 saat c-7 saat d-10 saat



    9-S) Aniden yola çıkan bir yayaya sürücünün çarpması sürücünün hangi hatasını gösterir?

    a-hatalı şerit değiştirme b-dikkatsizliği c- hatalı dönüş d- geçiş hakkına uymama



    10-S) Taşıt yolunda giderken bir araçta hangi araç ve gerecin bulunmasına gerek yoktur?

    a- çekme halatı b-takoz c- el çantası d-reflektör



    11-S) Bir trafik kazası anında yaralılar ilk önce nereye taşınmalıdır?



    a-kendi evlerine b-en yakın sağlık kuruluşuna c- en donanımlı hastanelere d- polis merkezine



    12- Aşağıdaki davranışlardan hangisi çocukların yapmaması gereken yanlış davranışlardan biridir?

    a- Hatalı park etme b- hatalı şerit değiştirme c-araçların arkasından asılma d- emniyet kemeri takmak



    13-S) Bisikletle trafiğe çıkma yaşı kaçtır?



    a-8 b-11 c-15 d-18



    14-S) Bisiklet taşıt yolunun neresinden sürülmelidir?



    a-Taşıt yolunun en solundan b-taşıt yolunun ortasından

    c-kaldırımlardan d-taşıt yolunun en sağından



    15-S) Aşağıdakilerden hangisi bisiklet sürücüsünün yaptığı yanlışlardan değildir?



    a-yan yana bisiklet sürme b-tek elle bisiklet kullanma

    c- yola çıkarken sağı solu kontrol etme d- uzun etekle bisiklet sürme







    16-S) Toplu taşıma araçlarına ait durak yerlerini belirlemek hangi kuruluşun görevidir?

    A)Sağlık bakanlığının B)Milli eğitim bakanlığının

    C)Ulaştırma bakanlığının D)Belediyelerin



    17-S) Bisikletle yola çıkacak bir öğrencinin hatası aşağıdakilerden hangisidir?



    a-bisiklete binmeden önce bisiklet yola çıkarılır

    b-Baş geriye çevrilerek arka kontrol edilir

    c-yola aniden çıkarak bisiklet sürülür

    d-Yola çıkmadan önce binip, taşıt gelmiyorsa sol kolla işaret verilerek yola çıkılır



    18-S) Aşağıdakilerden hangisinde görme ve işitme sinyalleri bulunur.



    A) kamyon B) tren C) ambulans D) halk otobüsü



    19 –S) Aşağıda bisiklet donanımı ve görevleri verilmiştir.Doğru eşleştirmeleri yapınız?





    a- Bisikletin hızını azaltan veya bisikleti

    durduran sistem: far





    b- Bisiklet sürücüsünün oturduğu yer :

    pedal





    c- Geceleyin bisikletin sürücüler tarafından

    görülmesini sağalar: kedigözü





    ç-Karanlıkta yolu aydınlatan aygıt : sele





    d-Tekerlekleri döndüren aygıt: fren





    20-Ülkemizde bisiklet kullanma yaşı kaçtır?

    A) 11 B) 12 C) 13 D) 14





    NOT : Her soru 5 puandır BAŞARILAR


    1-d
    2-a
    3-c
    4-d
    5-a
    6-c
    7-a
    8-b
    9-b
    10-c
    11-b
    12-c
    13-d
    14-d
    15-c
    16-d
    17-c
    18-b
    19-
    20-c


    Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın, ölüme erken sevgiye geç,
    Yine gecikmişim bağışla sevgilim, sevgiye on kala ölüme beş..

    )̲̅ζø̸√̸£ ч̸ø̸µ

+ Cevap Ver
Sayfa 1/2 12 SonSon
  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 03.04.13, 13:21
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.07.11, 15:41
  3. Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 08.02.11, 19:44
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.02.11, 21:51

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2 ©2011, Crawlability, Inc.